Létrehozva: 2019-06-03 13:33:49

2022-ben érkezhet a Mercedes-Benz EQE

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Mercedes-Benz EQE a gyártó hatodik elektromos modellje lehet, 2022-ben érkezik 600 kilométeres hatótávval


Az EQE egyike a 10 új villamos modellnek, amelyet az EQ almárka égisze alatt hoz gyártásba 2025 végéig a Mercedes. Az újdonsült, tisztán elektromos szedánt 2022-re tervezik gyártásba küldeni, közvetlenül a Tesla Model S ellenfeleként. Az EQE-vel kapcsolatos adatokat a Kínai Információs és Technológiai Minisztérium hozta nyilvánosságra, ezekben a dokumentumokban az EQE-t csak V295-ként említik.

Mercedes-Benz EQ concept

Az EQE a nemrég bemutatott EQC-t követi, a következő években jöhet az EQA, EQV és az EQS zászlóshajó. Az EQS-hez hasonlóan az EQE is az új, MEA elektromos autókhoz fejlesztett platformra épül. A karosszéria kialakításánál rengeteg alumíniumot használtak, a síkpadlós szerkezet várhatóan osztályelső térkínálat eredményez. A képeken látható EQE front része nagyban hasonlít az EQC SUV-hoz, elegánsan alacsonyon, áramvonalas szedán-forma kialakítására törekedtek.  

Az EQS-hez hasonlóan az EQE is négykerék-meghajtással, két villanymotorral lesz kapható – értelemszerűen egy elöl, egy hátul. 2022-ig ne számíts hátsókerekes elektromos Mercedesre. Lóerőkből sem lesz hiány: 402 lóerőt és közel 760 Nm-es maximális nyomatékot kínál az új EQC, ezt várhatod az EQE szedántól is. A kényelemről többek között az aktív légrugós felfüggesztés, a négykerékkormányzás és a harmadik szintű önvezetés gondoskodik.

Mercedes-Benz EQS

Az elektromos Mercedesekre fókuszáló fejlesztési program összköltsége meghaladja a 10 milliárd eurót, ezen felül további 20 milliárd eurós beruházást terveznek az akkumulátortechnológiák továbbfejlesztésére, így akár 600 kilométeres hatótávot is elérhetnek a EQ-modellek a jövőben. A villanyautók az évtized közepére a Mercedes összes értékesítésének több mint egynegyedét tehetik ki.

Az EQE gyártását egy teljesen új, németországi gyárban készítik elő, ott, ahol az EQS is készülni fog. És hogy a távol-keleti piac se maradjon elektromos Mercedes nélkül, Kínában egy 1,5 milliárd eurós beruházás részeként összeszerelő bázis nyílik, ahol 2022-től 70 000 darab EQE gyártását tervezik.

Forrás:

Ajánlott cikkek: