Létrehozva: 2019-05-23 12:09:01

Látványos animációt kapott a Tesla Model 3 kijelzője

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Tesla legújabb szoftverfrissítése a központi kijelzőn megjelenő


A Tesla Model 3 jelenleg a márka legfrissebb és egyben legelérhetőbb modellje, ennek megfelelően a figyelem középpontjában van. Bizonyára hallottál már arról, hogy a vállalat összes autója folyamatos adatkapcsolatban van a cég központjával, ami egyrészt fontos a Teslának, mert a nap 24 órájában tudnak adatokat gyűjteni az autóik állapotáról, a használati szokásokról így fejlesztve az azokat vezérlő szoftvereket, de fontos a tulajdonosoknak is, mivel a frissítéseket azonnal megkapják az autóik, nem kell várni a következő szervizlátogatásig. Az aktuális frissítés központi kijelzőn megjelenő animációkat érintő változásokat mutatja be az alábbi angol nyelvű videó is, íme:

Amikor egy update elérhető az autóhoz, az automatikusan feltelepül, majd a vezető egy értesítést kap a központi kijelzőre, melyben áttekintheti, hogy pontosan milyen változások/javítások történtek, milyen funkciókkal bővült az autó tudása. Mivel a Tesla Model 3 is elérhető a 3-as szintű önvezető funkcióval, adódik, hogy a jármű képes érzékelni és elemezni a közeget, amiben mozog. Ha így van (és így van) akkor azt valamilyen formában meg is jelenítheti a központi kijelzőn. A mostani aktualizáció (a szoftverfrissítés 9.0) leglátványosabb eleme pontosan az az új mód, ahogyan mutatja az autót és közvetlen környezetét vezetés közben.

Alapesetben a képernyő bal oldalán az autó látható felülnézetben. Eddig semmi újdonság. Amikor elindulsz, a kép hátsó nézetre vált – ez szintén a szokásos, viszont mostantól megjeleníti a forgalom többi résztvevőjét is. A videóban ugyan nem látható, de a rendszer képes érzékelni, hogy mekkora méretű tárgy mellett haladunk el, ennek megfelelően külön jelzi ki a kerékpárosokat, a személyautókat vagy a nagyobb teherautókat és buszokat. Sajnos még nem tökéletes, látható ahogy a kirajzolódó autók egy kissé „táncolnak” a kijelzőn. Továbbá automatikusan parkoló üzemmódba kapcsol a képernyő, ha a dugóban valaki mellett ácsorgunk, azaz visszavált felülnézeti képre miközben továbbra is előremenetben van az autó.

Tesla Model 3 kijelző új animáció
A frissítés óta valahogy így jelenti meg és különíti el az autó a környezetében elhaladó járműveket

Ha éles a szemed azt is észrevehetted, hogy az autó kijelzi, hogy éppen mely fényei vannak használatban, azaz a bekapcsolt fényszórót elöl és hátul is mutatja a kijelző, sőt a fékezéskor felgyulladnak a féklámpák, és még az indexelés is animálva van a képen. A Tesla állítja, hogy hamarosan képes lesz megjeleníteni a forgalomiránító jelzőlámpákat is és a folyamatos fejlesztéseknek hála szinte hétről hétre javul a központi kijelzőn megjelenő animáció minősége és a kijelzett információ mennyisége.

A Tesla Model 3 a Magyar Autókereskedőház zRt-n keresztül érhető el Magyarországon, a vásárlással kapcsolatos legfontosabb kérdésekre pedig a Tesla GY.I.K. cikkben találhatsz válaszokat.

Források:

Ajánlott cikkek: