Létrehozva: 2019-05-17 10:49:45

Top 5 elektromos autó 11 millióig

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Ezek 2019 legolcsóbb villanyautói Magyarországon


Az elektromos autózás egyelőre nem mindenki számára elérhető, hiszen a technológia és a piac még nem teszi lehetővé, hogy a belsőégésű motorral ellátott járművekkel azonos árszinten kínálják a villanyautókat. Ebben a cikkben 5 olyan elektromos autó szerepel, melyek 11 millió forintnál olcsóbban megvásárolhatók újonnan. Ezek mellett pedig a használt árakat is feltüntetem 3 éves korig bezárólag. A villanyautókhoz igényelhető állami támogatás továbbra is él, melynek összege legfeljebb 1,5 millió forint lehet. Az árak a cikk megjelenésének időpontjára értendőek.

5. Volkswagen e-Golf

A dízelbotrányt éppen kiheverő Volkswagen jelenlegi egyetlen tisztán elektromos modellje az e-Golf, melyben 136 lóerős teljesítmény lapul. A 35,8 kilowattórás akkucsomaggal 300 kilométer körüli hatótáv érhető el, mely élhető autóvá teszi a villanyos Golfot. Ennek a modellnek az indulóára kicsit magasabb a társainál, hiszen 12,5 millióért vásárolható meg, az állami támogatással azonban pont belefér a 11 milliós határba. Ami a használt elektromos Golfokat illeti, a 2017-es modellek 9,4 millió magasságában mozognak.

Volkswagen e-Golf elektromos autó oldalról

4. Hyundai Kona Electric

A koreaiak elektromos autója benzines és dízel kivitelben is elérhető, a tisztán villanyos modell teljesítménye pedig 136 lóerő. A 36 kilowattórás akkucsomagnak köszönhetően 290 kilométeres hatótávval kecsegtet, alapára pedig 10,7 millióról indul, mely állami támogatással 9,2 millióra csökkenthető. Ebből az elektromos autóból egyelőre nincs használt kínálat itthon.

2018-as Hyundai Kona Electric villanyautó elölről

3. Hyundai Ioniq Electric

A Kona mellett az Ioniq a másik villanyautója a Hyundai magyarországi képviseletének, mely hibrid kivitelben is elérhető. A tisztán elektromos verzió 120 lóerővel rendelkezik, az elektromotorhoz pedig egy 28 kilowattórás akkutelepet kapcsoltak. A hatótáv így 280 kilométer környékén mozog normál használat mellett. Az Ioniq Electric akár 8,9 millió forintért is hazavihető, mely egy versenyképes árnak tekinthető a villanyautók szegmensében.

2018-as Hyundai Ioniq Electric villanyautó elölről

2. Renault Zoe

A franciák elektromos városi cirkálójának belépőmodellje az R90, melyben egy 41 kilowattórás akkucsomag dolgozik, az elektromos rendszer pedig 92 lóerőt teljesít. Ezzel a Zoe hatótávolsága 280 kilométer körül van a gyári adatok szerint. A modell listaára 10,1 millió forint, mely állami támogatással és a Renault által nyújtott további kedvezménnyel akár 7,9 millió is lehet, ráadásul itt már az R110 modellről van szó, mely nagyobb teljesítményt jelent többek közt. Használt Zoe nincs kifejezetten sok a hároméves korhatár alatt, a 2017-es modellek 7,6-8,5 millió forintig mozognak a hasznaltauto.hu oldalán.

2018-as Renault Zoe elektromos autó elölről

1. Smart EQ Fortwo

Habár a Smart gyártása már megszűnt, készletről még lehet kapni elektromos Fortwo modellt. A 82 lóerős elektromotorral szerelt jármű elméleti hatótávja 140 kilométer. Listaára 7 millió forint környékén mozog, ezzel a legolcsóbb villanyautó jelenleg. Nem meglepő módon ebből sincs sok a használtpiacon, a 2017-es elektromos Smartok 6,6 millió környékén kaphatók.

Smart EQ Fortwo elektromos autó oldalról

Forrás:

Ajánlott cikkek: