Import

Válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb autót a Magyar Autókereskedőház Zrt. kínálatából. Az importtal kapcsolatos teendőket, beleértve a papírmunkát, a szállítást és a forgalomba helyezést mi intézzük. Nézze meg rövid animációnkat az import folyamatról és döntsön kompromisszumok nélkül.

1

Gépjármű import első lépésben: Autó kiválasztása

Nézze meg a hirdetéseinket az alábbi weboldalakon: mahzrt.hu,új autók, használt autók.

Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb autót, vagy keresse fel kollégáinkat telefonon. Mondja el értékesítőinknek az igényeit, és várja hátradőlve a többoldalas, színes képekkel, részletes specifikációval és extra listával ellátott profi árajánlatot az Ön kívánságainak megfelelően.

Cégünk kizárólag 2010 utáni és 120 000 km-nél kevesebbet futott járműveket importál egyenesen Németországból márkakereskedői hálózatból. Megítélésünk szerint ugyanis erről a területről, régióból lehet még 100%-os biztonsággal gépjárművet vásárolni, mely eredetére és múltjára cégünk teljeskörű garanciát vállal.

2

Gépjármű import második lépésben: Kapcsolatfelvétel

Amennyiben az ajánlatok közül megtalálta az Önnek szimpatikus járművet, jelezze azt kollégáink felé, akik felveszik a kapcsolatot a kiválasztott jármű értékesítőjével és beszerzik az összes releváns információt a gépkocsiról. Cégünk egy szigorú, általunk "négy pontos" ellenőrzési rendszernek nevezett eljárás alapján dolgozik.

  1. Kizárólag Nyugat-Európából és legfőképpen Németországból, már tapasztalatok alapján minősített márkakereskedői hálózatból vásárolunk, ezzel már az elején kiszűrve a nem megfelelő beszállító partnereket.
  2. Minden gépkocsit leellenőrzünk az AUDATEX MAGYARORSZÁG KFT.-nél előfizetett alvázszám azonosító programmal, mely lekérdezés tartalmazza a jármű teljes gyári felszereltség listáját, gyári színkódját, pontos motor adatait és további, a járműhez kapcsolódó fontos információkat. Ezzel a lekérdezéssel ki lehet szűrni a hirdetés elírásait, továbbá azt, ha az autó nem felel meg a gyári paramétereinek.
  3. Minden vásárlás során az adott márka egyes képviseleténél alvázszám alapján igazolást nyerünk arról, hogy a megrendelés előtt álló gépkocsiról az eladótól szerzett információink megfelelnek-e a valóságnak.
  4. Saját transzporttal hozunk el minden gépkocsit, így minden esetben meggyőződünk arról, hogy a paraméterek megfelelnek a helyszínen is a valóságnak. A helyszínen műszeres ellenőrzés történik eltitkolt vagy egyszerűen nem ismert sérülések után kutatva, illetve az autó saját rendszerét is átvizsgáljuk. Ha hibát, nem valós információt, esetleg sérülére utaló nyomokat vélünk felfedezni, akkor nem hozzuk el az autót. Ilyen eset pályafutásunk alatt még nem történt, mert az előző három ellenőrzési pont eddig minden esetben kizárta ezt a lehetőséget…
3

Gépjármű import harmadik lépésben: Autóvásárlás menetének konkretizálása

Amennyiben pozitív elbírálás alá esett a kiválasztott jármű, egy megrendelői szerződés keretén belül konkretizáljuk az autóvásárlás menetét, a jármű adatait, a fizetési feltételeket és a szállítási határidőt.

4

Gépjármű import negyedik lépésben: Autó beszállítása

A megrendelői szerződéstől függően 1-3 héten belül beszállítjuk az autót, majd bemutatjuk az ügyfél részére, aki átnézi/átnézeti, vagy ha igény van rá, akkor átvizsgáltathatja egy márkaszervizben, így biztos lehet benne, hogy a szerződéses paraméterek maximálisan teljesültek.

5

Gépjármű import ötödik lépésben: Autó forgalomba helyezése

Miután minden rendben ment az autóval, következhet a forgalomba helyezési procedúra, ami 3-5 napot vesz igénybe. A Nemzeti Közlekedési Hatóság előtt bemutatjuk a járművet egy átfogó műszaki vizsga során, majd kiszámításra és megfizetésre kerül a regisztrációs adó a NAV illetékes hatósága előtt. Mindezek után nincs más hátra, mint a megrendelői szerződésben leírtak szerint rendezni az anyagiakat, forgalomba helyezni az autót a vásárló nevére, majd átadni azt neki és elmondani az elcsépelhetetlen mondatot:

"Használja egészséggel!"

Használt Gépjármű Import infografika

Természetesen a vásárlás menete függ attól, hogy a vevő igénybe vesz-e lízing finanszírozást, vagy egyéb konstrukciót, de alapvetően a folyamat maga nem változik jelentősen.