Autó import Németországból

Prémium használt autók Németországból

Sok évnyi autó import tapasztalattal a hátunk mögött elmondhatjuk, hogy a téma magyarországi szakértőinek számítunk. Vegye igénybe szaktudásunkat, és bízzon meg bennünket a kiválasztott autó behozatalával. Mi pedig sokkal többet szolgáltatunk, mint hogy csak behozzuk zárt tréleren az Ön által kiválasztott autót.

Az autó importjának lépései


Válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb használt autót Németországból a mobile.de magyarul kereshető járművei közül (mondhatnánk mobile.hu) a Magyar Autókereskedőház Zrt. kínálatából. A külföldi használt autók behozatalával, német importtal kapcsolatos teendőket, beleértve a papírmunkát, a szállítást és a forgalomba helyezést mi intézzük. Nézze meg rövid animációnkat az import folyamatról és döntsön kompromisszumok nélkül.

A MAH Zrt. kizárólag 2013 utáni és 120 000 km-nél kevesebbet futott használt járműveket importál egyenesen Németországból, jellemzően márkakereskedői hálózatból vagy nagyobb, minősített autókereskedések kínálatából. Megítélésünk szerint jellemzően Németországból lehet a legnagyobb biztonsággal gépjárművet vásárolni, így ezek eredetére és múltjára cégünk teljes körű garanciát vállal. Természetesen igény esetén más európai országok kínálatából is megtaláljuk a megfelelő minőségű járműveket az Ön számára.

 1. Autó kiválasztása
  • Nézze meg a hirdetéseinket az alábbi weboldalakon: külföldi eladó használt autók , eladó használt elektromos autók. Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb autót/autókat vagy írja meg nekünk / keresse meg kollégáinkat telefonon és mondja el az igényeit, és várja hátradőlve a többoldalas, színes képekkel, részletes specifikációval és extra listával ellátott professzionális árajánlatunkat az Ön kívánságainak megfelelően.
 2. Kapcsolatfelvétel
  • Amennyiben az ajánlatok közül megtalálta az Önnek szimpatikus járművet, jelezze azt kollégáink felé, akik felveszik a kapcsolatot a kiválasztott jármű értékesítőjével és beszerzik az összes releváns információt a gépkocsiról. Cégünk egy szigorú, általunk "öt pontos" ellenőrzési rendszernek nevezett eljárás alapján dolgozik.
   • Kizárólag Nyugat-Európából és legfőképpen Németországból, már tapasztalatok alapján minősített márkakereskedői hálózatból vásárolunk, ezzel már az elején kiszűrve a nem megfelelő beszállító partnereket. Egyúttal a megfelelő partnereknél az autón elvégzi a márkaszerviz az ellenőrzést és kiállít egy állapotlapot. Így alvázszám alapján igazolást nyerünk arról is, hogy a megrendelés előtt álló gépkocsiról az eladótól szerzett információink megfelelnek-e a valóságnak.
   • Minden gépkocsit leellenőrzünk az elérhető online állami és kereskedelmi adatbázisokban a jármű előéletét, illetve a lekérdezés tartalmazza a jármű teljes gyári felszereltség listáját, gyári színkódját, pontos motor adatait és további, a járműhez kapcsolódó fontos információkat. Ezzel a lekérdezéssel ki lehet szűrni a hirdetés elírásait, továbbá azt, ha az autó nem felel meg a gyári paramétereinek.
   • Zárt autószállító transzporttal hozunk el minden gépkocsit, minden esetben meggyőződünk arról, hogy a paraméterek megfelelnek a helyszínen is a valóságnak. A helyszínen műszeres ellenőrzés történik eltitkolt vagy egyszerűen nem ismert sérülések után kutatva, illetve az autó saját rendszerét is átvizsgáljuk. Ha hibát, nem valós információt, esetleg sérülésre utaló nyomokat vélünk felfedezni, akkor nem hozzuk el az autót. Ilyen eset pályafutásunk alatt még nem történt, mert az előző négy ellenőrzési pont eddig minden esetben kizárta ezt a lehetőséget.
   • Az import autó behozatala után szakértőink itthon is átvizsgálják a járművet.
   • Természetesen Önnek, a vevőnek is lehetősége van a megrendelt járművet külső szervizbe ellenőriztetni.
 3. Autóvásárlás menetének konkretizálása
  • Amennyiben meggyőződött arról, hogy az általunk kínált, Németországból importált autó a legbiztonságosabb (és így a legjobb) választás az Ön számára, egy megrendelői szerződés keretén belül konkretizáljuk az autóvásárlás menetét, a jármű adatait, a fizetési feltételeket és a szállítási határidőt.
 4. Autó behozatal
  • A megrendelői szerződéstől függően 1-6 héten belül beszállítjuk az autót, majd bemutatjuk Önnek a járművet, így átnézheti/átnézettetheti, illetve igény esetén átvizsgáltathatja egy szakszervizben, így biztos lehet benne, hogy a szerződéses paraméterek maximálisan teljesültek.
 5. Autó forgalomba helyezése
  • Problémamentes jármű esetén következhet a forgalomba helyezési procedúra, ami 1-4 hetet vesz igénybe. A Nemzeti Közlekedési Hatóság előtt bemutatjuk a járművet egy átfogó műszaki vizsga során, majd kiszámításra és megfizetésre kerül a regisztrációs adó a NAV illetékes hatósága előtt. Mindezek után nincs más hátra, mint a megrendelői szerződésben leírtak szerint rendezni az anyagiakat, forgalomba helyezni az autót a vásárló nevére, majd átadni azt és elmondani az elcsépelhetetlen mondatot:

"Használja egészséggel!"

Milyen járműveket kínálunk?


A Magyar Autókereskedőház oldalán a mobile.de magyarul böngészhető, köszönhetően partneri kapcsolatunknak. Így jobban ki tudjuk szolgálni ügyfeleink igényeit, hála a német autópiac által biztosított hatalmas mennyiségű elérhető új- és használt autónak.

Az értékesítésre szánt gépkocsik túlnyomó része teszt és bemutató autó státuszban alig néhány ezer kilométert futott, szinte új, alig használt autók Németországból. Az utóbbi időben a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel, ezen járművek szűrési körét kitoltuk az EURO5 környezetvédelmi besorolásba tartozó gépkocsikra, ami nagyjából 2013 utáni autókat jelent. Ezek már magasabb futásteljesítménnyel rendelkeznek, de itt is maximum 120 000 km-ig importálunk az országba használt járműveket külföldről.

A belföldi használtautó-piacon rengeteg ellenőrizetlen forrásból importált, visszatekert órás, nem megfelelő minőségű jármű van "kifogástalan", "patika" és hasonló jelzőkkel hirdetve, ami a gyakorlatban csak egy nagy takarítást, egy kárpittisztítást és esetleg egy polírozást foglal magában. Ez sajnos sok esetben elég is a jóhiszemű vevőnek, hiszen kívülről meggyőző az autó, és az ára is jónak tűnik. Aztán ahogy telnek-múlnak a hetek, újabb és újabb műszaki problémával találkozhat a pórul járt vásárló, hiszen ki tudja mikor és mit cseréltek az autóban, illetve hol és mennyit használták. Nálunk ezzel szemben minden szempontból garantált előéletű és műszaki/esztétikai állapotú külföldi import autókat talál.

Természetesen országokon belül is vannak további regionális felbontások, amik meghatározhatóak több egyéni tényező alapján, hogy merre érdemes elindulni a vásárlás során a kereséssel. Ezek a tényezők lehetnek területi jellemzők vagy akár életmódra utaló megkülönböztetés. Területi jellemzők alatt gondolunk például arra, hogy az adott régióban milyen folyamatos időjárási viszonyok vannak, milyen természeti adottságai vannak egy adott országrésznek. Lakosai milyen mentalitással rendelkeznek, milyen szokások uralkodnak abban a régióban vagy egyszerűen a szabványok, melyeket az autógyártók alkalmaznak és nem egyeznek a Magyarországon jelenleg érvényben lévő szabványrendszerrel. Tapasztalt kollégáink segítenek ezekben a kérdésekben is, hiszen pont ez a tudás jelentheti a különbséget két, látszólag ugyanolyan autó között.

A MAH Zrt. oldala folyamatosan frissül az épp aktuális mobile.de-n található adatbázisnak köszönhetően. A részletekről bővebben itt olvashat.

Importált használt autóinkat a Magyarországon érvényes 27% ÁFA tartalommal értékesítjük. A MAH által értékesített gépjárművek mindegyike alkalmas nyíltvégű pénzügyi lízing finanszírozási konstrukció igénybevételére. A jelenlegi magyarországi törvények szerint csak az egyes törlesztőrészletek tőketartalmának ÁFA tartalma igényelhető vissza a releváns használat mértékének függvényében, ez érvényes az induló befizetésre és a futamidő végén felmerülő maradványértékre is.

Import folyamat

Attól függően, hogy Ön lízing, vagy egyéb finanszírozási konstrukciót igénybe vesz-e, a vásárlás menete részleteiben változik, de alapvetően a folyamataink nem változik jelentősen.