Itt az Opel első konnektoros hibridje, a Grandland X
Ekkor: 2019. 05. 14.

Itt az Opel első konnektoros hibridje, a Grandland X

Lerántották a leplet a Grandland X Plug-In Hybrid4 modellről

Mióta az Opel csatlakozott a PSA-csoporthoz, azóta egyre inkább átalakul a modellkínálat. A villámos márka pozitív irányú fejlődést mutat, ennek az eredménye az is, hogy bemutatták az első plug-in hibrid járművüket, az új technikát a Grandland X kapta meg elsőként. Az Opel legnagyobb hobbiterepjárója az első villanyosított jármű abban a projektben, melynek során 2024-re az összes rüsselsheimi modellt elérhetővé teszik hibrid hajtással.

2019-es Opel Grandland X Plug-In Hybrid4 töltése

A Grandland X rendszerében egy 200 lóerős, 1,6 literes benzineshez kapcsoltak hozzá két villanymotort, melyek egyenként 80 kilowattot teljesítenek. Az első és hátsó tengelyre szerelt elektromotoroknak köszönhetően az összkerékhajtás is lehetséges, az erőátvitelről pedig egy nyolcfokozatú automata gondoskodik. A rendszerteljesítmény így 300 lóerő és 450 Nm, ezzel pedig a 260 lóerős Insignia GSi-nél is erősebb lett a Mokka nagytestvére.

2019-es Opel Grandland X Plug-In Hybrid4 hátulról

A 13,2 kilowattórás lítium-ion akkucsomagnak köszönhetően 50 kilométert képest megtenni tisztán elektromos üzemben a WLTP mérési rendszer szerint. Egy 7,4 kilowattórás otthoni töltővel pedig két órán belül fel lehet tölteni a telepeket. Szintén érdekes adat, hogy hibrid üzemmódban akár 2,2 litert is fogyaszthat 100 kilométerenként ideális körülmények között. Ugyanakkor a menetdinamikára sem lehet panasz, hiszen 6,5 másodperc alatt van százon a jármű, a végsebessége pedig 220 km/óra. Amikor tisztán elektromos módban halad a hibrid Grandland X, akkor pedig 135 km/órára korlátozza a végsebességet.

2019-es Opel Grandland X Plug-In Hybrid4 rendszere

2019-es Opel Grandland X Plug-In Hybrid4 beltere

Az Opel modellek mellett számos PSA jármű megkapja majd ezt a hibrid rendszert, így nagy valószínűséggel hamarosan újabb villanyos Citroen és Peugeot modelleket mutatnak be. Eddig négyféle motorral kínálták a Grandland X-et, az 1,2-es 130 lovas háromhengeres mellett egy 180 lóerős 1,6-os benzinessel volt elérhető, dízelfronton pedig az 1,5-ös és a 2,0 literes blokkok álltak rendelkezésre 130 és 177 lóerővel. Ezek mellé érkezett most a plug-in hibrid kiadás.

Forrás:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
3 nappal, 8 órával ezelőtt

Az Audi új fejlesztése a gyermekek biztonságára helyezi a hangsúlyt

Évente közel 6300 halálesettel végződő gyalogosgázolás történik az USA-ban.

Elolvasom
1 héttel, 2 nappal ezelőtt

A Volkswagen ID.3 csillagos ötösre vizsgázott a törésteszten

Az új elektromos hatchback kiválóan helytállt az Euro NCAP vizsgálatán.

Elolvasom