Létrehozva: 2019-06-13 13:56:31

Visszahívják az Audi e-tron modellek egy részét

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az elektromos SUV kigyulladhat egy műszaki hiba miatt


A német gyártó nem olyan régen mutatta be első teljesen elektromos hobbiterepjáróját, az e-tron pedig nagy figyelmet kapott a médiában. A gyártás már elkezdődött, a kiszállítások is beindultak. Az Audi azonban egy komoly problémára lett figyelmes, ugyanis egy esetleges vízszivárgás miatt akár lángra is kaphat az e-tron. Így visszahívást rendeltek el annak érdekében, hogy orvosolják a problémát a már legyártott példányokon. A visszahívott autókban egy tömítést kell cserélni a töltőcsatlakozónál, mert a csere nélkül víz szivároghat be a nagyfeszültségű rendszerbe, ami az akkumulátor kigyulladását eredményezheti.

2019-es Audi e-tron elektromos SUV töltése

 „Az Audi Amerika nagyon komolyan veszi vásárlóinak biztonságát és a termékeinek minőségét. Ahhoz, hogy ezt a magas minőséget biztosítani tudjuk, Amerika-szerte 540 e-tront hívunk vissza, mely nagyjából az értékesített modellek harmadát jelenti. A hiba egy esetleges beázást jelent, mely elérheti az akkumulátorokat. Ez pedig rövidzárlathoz vezethet, mely szélsőséges esetben kigyulladást eredményez. Azt kiemeljük, hogy egyelőre nem kaptunk jelentést ilyen incidensről. A javításra 2019 augusztusában kerül sor.” – olvasható a gyártó amerikai divíziójának hivatalos közleményében.

Számos más gyártó elektromos autóinál adódtak hasonló problémák, ám ezeket a legtöbb esetben orvosolni lehetett. Vas megyében például egy Nissan Leaf kapott lángra, a villanyautóknál tehát különösen nagy figyelmet kell szentelni az akkumulátorok biztonságára, ugyanis az égő tápegységek oltása nem annyira egyszerű feladat.

2019-es Audi e-tron elektromos SUV elölről

Az e-tron modellhez nagy reményeket fűz az Audi, 360 lóerős teljesítményével és látványos formavilágával pedig minden esélye megvan arra, hogy az elektromos autók közt jó pozícióba kerüljön a piacon. A Tesla Model X nagy riválisának szánt jármű esetében fogós kérdés, hogy ez az incidens hogyan befolyásolja majd az értékesítéseket.

Az Audi magyarországi képviseletével történt egyeztetés után egyelőre nem derült ki, hogy az itthon eladott e-tron modelleket érinti-e a visszahívás. Amint hivatalos információkat kap a szerkesztőség, a cikk frissülni fog. A márkaképviselet minden ilyen esetben felveszi a kapcsolatot a tulajdonosokkal, így attól nem kell tartani a magyarországi e-tron vásárlóknak, hogy nem értesülnek az esetleges visszahívási kérelemről, mely a garanciális javítás részét képezi.

Forrás:

Ajánlott cikkek: