Létrehozva: 2019-06-06 15:52:57

Megérkezett az Audi A6 Allroad Quattro negyedik generációja

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

20 évvel ezelőtt debütált az első generációs A6 Allroad Quattro, azóta sok minden történt


Az Audi A6 Allroad Quattro igazából egy A6 Avant off-road tulajdonságokkal felvértezve. Az összkerekes kombi a Mercedes-Benz E-osztállyal és a Volvo V90 Cross Countryval száll szembe.

1999-ben bemutatták be az Avant rendkívül sokoldalú változatát, amely szinte bármilyen terepen megállta a helyét. A 20 éves évfordulót egy rendhagyó negyedik generációval ünneplik meg. Kívülről jól látható fekete kiegészítőket és egyedi 19 colos felniket kapott, míg a beltérben a fekete bőr és az Alcantara kapott kiemelt szerepet, melyeket alumínium kiegészítőkkel dobtak fel. Háromféle színben elérhető, ezek a gavial zöld, a gleccser fehér és a Soho barna.

Audi A6 Allroad Quattro beltere

Az Allroad, akárcsak a termékcsalád többi tagja a a Volkswagen Group MLB platformjára épül, amely első és az összes kerék meghajtású autók számára készült. Ennek köszönhetően viszonylag nagy hely érhető el a kabinban és a plug-in hibrid rendszer alkotóelemei is elférnek.

Az összkerék hajtás mellett adaptív légrugózás is található benne, amely nagyon jó menettulajdonságokkal ruházza fel az új modellt szinte bármilyen terepen. Továbbá lejtmenet vezérlő, haspáncél és néhány olyan tulajdonsággal is felszerelték, amelyek jó szolgálatot tesznek nehezebb terepen is.

Audi A6 Allroad Quattro hátulról

A motorpalettában három turbós V6-os TDI található, mindegyikhez egy 48 voltos mild hybrid egység csatlakozik, amely a fékezés során visszanyeri az energiát. Ettől 100 km-en 4 dl üzemanyag spórolást várnak. Illetve az összes egységet egy nyolcfokozatú automata váltóval szerelnek fel.

A legkisebb erőforrás a 45 TDI névre hallgat, amely 231 lóerőt és 500 Nm nyomatékot képes leadni. A 6,7 másodperces gyorsulás és a maximális 250 km/órás sebesség nem is olyan rossz.

Audi A6 Allroad Quattro oldalról

A következő blokk az 50 TDI, amely 286 lóerővel és 620  Nm-es nyomatékkal büszkélkedhet. Ez már 5,9 másodperc alatt éri el a 100 km/órát, a végsebessége szintén 250 km/óra. A legerősebb motor a 349 lóerős, 700 Nm-es 55 TDI 5,2 másodperc alatt teljesíti a 0-100 sprintet

A negyedik generációs Audi A6 Allroad júniustól lesz rendelhető Németországban és az Európai piacokon.  

Forrás:

Ajánlott cikkek: