Létrehozva: 2022-06-13 13:32:03

Már az utolsó simításokat végzik az M2-es BMW-n

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A modell versenytechnikát kínál majd utcai használatra kifejlesztve.


A BMW néhány hónap múlva hivatalosan is bemutatja az új M2-est, amely közúti használatra kínál valódi versenytechnológiát. A teljesítményorientált modell fejlesztése már az utolsó stádiumban tart, és jelenleg is gőzerővel folyik az autó tesztelése az ausztriai Salzburgringen.

A tesztek során a mérnökök a menetdinamika és a futómű optimalizálására összpontosítanak. A bajor gyártó azt ígéri, hogy az új BMW M2 kiemelkedő vezetési élményt kínál majd, és hasonló teljesítményszinttel büszkélkedhet, mint a BMW M2 CS, az M divízió exkluzív, speciális kiadású sportautója. 

új BMW M2 menet közben
Kép: BMW

A BMW M2 dinamikus haladásáról ugyanaz az S58-as motor gondoskodik, amely az M3-ban és M4-ben már bizonyított. Az ikerturbós, 3,0 literes sorhatos várhatóan 450 lóerő körüli teljesítmény leadására lesz képes. Váltók tekintetében egy hatfokozatú kézi és egy nyolcsebességes M Steptronic közül lehet választani. A sportos menettulajdonságokat az adaptív M futómű és a hátsókerék-meghajtás segíti. A fékrendszer is az M3-as és M4-es modellekből származik.

Az új M2 sportos megjelenését speciális felszereltségi opciók teszik teljessé. Például a karbonból készült tető a súlycsökkentés jegyében, vagy a szénszálas első kagylóülések, amelyek az utastérben még inkább fokozzák a sportosság érzését. Emellett a beltérben ugyanazzal az ívelt műszeregységgel és érintőképernyővel találkozhatunk, mint az iDrive 8-as rendszert használó BMW-kben.

A modell várhatóan 2023 áprilisában fog piacra kerülni.

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:
BMW