Létrehozva: 2022-06-09 15:12:15

Megkezdődött a Volkswagen ID.Buzz kisbusz sorozatgyártása

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A VW hannoveri üzemében évente 130 ezer darab készül majd az elektromos furgonból.


A Volkswagen Haszongépjárművek hannoveri üzemében megkezdődött a tisztán elektromos ID.Buzz kisbusz személyszállító verziójának sorozatgyártása az üzemanyag-takarékos Multivan T7 és Transporter T6.1 mellett.

Carsten Intra, a VW márkamenedzsmentért felelős vezetője elmondta, ez egy rendkívül fontos mérföldkövet jelent a német cég életében, hiszen évek óta ennek a modellnek a gyártására készítették elő az infrastruktúrát Hannoverben.

Az elmúlt években a Volkswagen jelentősen átalakította a létesítményt, hogy megfelelő legyen az elektromos járművek, többek között az új ID.Buzz gyártására. Az üzemben létrehoztak egy új karosszériaműhelyet, valamint egy új részleget is kialakítottak, ahol az elektromos alkatrészek összeszerelése történik.

Volkswagen T1 Transporter és ID.Buzz egymás mellett
Kép: Volkswagen

A Volkswagen haszongépjármű üzletága 2022-ben még mindössze 15 ezer darabot tervez legyártani az elektromos kisbuszból. Miután a termelés volumene eléri a teljes kapacitást, éves szinten 130 ezer ID.Buzz fog készülni Hannoverben.

A német vállalat első körben csak a hátsókerék-meghajtású, 204 lóerős kivitelt kezdte el gyártani a villanyhajtású furgonból, azonban már jövőre elindul a hosszított tengelytávú változat összeszerelését is. Ezzel párhuzamosan a hajtásláncopciók, valamint az akkumulátorok kínálata is bővülni fog. Többek között egy várhatóan 300 lóerős, összkerékhajtású változat jelenti majd az ID.Buzz palettájának csúcsát. Emellett érkezik még az ID.Buzz California lakókocsi, illetve egy nagyobb áruszállító kivitel is.

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz