Létrehozva: 2022-06-10 14:17:05

Rekordot döntött a Lamborghini Urus

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az SUV évek óta az olasz cég legnépszerűbb modelljének számít.


A Lamborghini 2018-ban dobta piacra az Urust. Az SUV lehetőséget teremtett a Lamborghininek arra, hogy jelentősen növelje bevételeit azáltal, hogy saját modellt kínál a legnagyobb népszerűségnek örvendő szegmensben. Az olasz cég számításai bejöttek, hiszen azóta az Urus számít a Lamborghini legkelendőbb autójának.

A Lamborghini most egy fontos mérföldkőhöz érkezett, ugyanis elkészült a 20 ezredik darab is az Urusból. Ez új rekordot jelent a cég történetében.

Az évek során az SUV számtalanszor bizonyította rátermettségét. Az Urus megmászta a világ legmagasabb járható útját, az indiai Umling La-hágót, amely 5799 méteres magasságban éri el a csúcsát. Rekordot állított fel a Bajkál-tó jegén, amikor 298 kilométer/órás sebességgel száguldott. Ezek a teljesítmények is hozzájárultak a kereslet növekedéséhez, a Lamborghininek pedig növelnie kellett a termelést, hogy ki tudja elégíteni az igényeket.

a húszezredeik Lamborghini Urus
Kép: Lamborghini

A Sant'Agata Bolognesében található gyár mérete megduplázódott, mióta az Urus piacra került: 80 ezerről 160 ezer négyzetméterre bővült, valamint a létszám 500 új munkatárssal bővült.

Kétségtelen, hogy az Urus egy sikertörténetnek számít a Lamborghini szempontjából. Az SUV eladásaiból befolyó profitnak köszönhetően az olasz cég olyan modelleket tudott elkészíteni, mint a Huracan STO, az Aventador SVJ és az Urus EVO.

Az Urusban egy 4,0 literes, ikerturbós V8-as dolgozik, amely 650 lóerő és 850 newtonméter leadására képes. Ennek köszönhetően az SUV mindössze 3,6 másodperces 0-100-as sprintidővel rendelkezik, és 305 kilométer/órás végsebesség elérésére képes.

Weboldalunkon is elérhetőek a Lamborghini modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz