Létrehozva: 2018-05-22 16:18:44

Lehengerlő teljesítménnyel érkezik a Model 3 Performance

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

3,5 másodperces gyorsulási időt, és négykerékhajtást ígér Elon Musk


Egy sor Twitter bejegyzés szólt egész hétvégén arról, hogy Elon Musk, a Tesla CEO-ja specifikációkat tett közzé az érkező dual-motoros Model 3 Performace-ról. Musk állítása, hogy a Model 3 Performance legrosszabb esetben is 3,5 másodperc leforgása alatt gyorsul majd 0-ról 100 km/óra sebességre. Állítólag. És nem lesz olcsó, kicsit sem. Ez viszont biztos!

Ez a Performance, azaz teljesítményközpontú kiadás 310 mérföldes, azaz 500 km-es hatótávolsággal rendelkezik csak úgy, mint a szimplamotoros, hátsókerekes, a Tesla nagy hatótávolságú akkupakkjával szerelt alap Model 3. A standard verzió hivatalos gyorsulási adata, 5,1 másodperces gyorsulás volt.

Elon Musk Twitter postja a dual motoros Tesla Model 3-ról

A Motortrend stábja azonban képes volt 4,8 másodperces időt is mérni. Így nem lehetetlen, hogy a Performance is többre lesz képes, mint ami a papírjain szerepel. Az alapmodell 225 km/óra végsebességre képes, a Performance mellé pedig Musk 250 km/óra végsebességet ígér. Végülis, a gyár által meghatározottnál jobb valós teljesítmény sosem hátrány, inkább, mint hogy rosszabb legyen.

A Model 3 nagy népszerűségnek örvend az első előrendeléses pillanat óta, hiszen kategóriájában nagyon barátságos áron kínálja a Tesla, mindösszesen 35.000 dollár, azaz 9.164.000 forintért már elérhető, és az előrendeléshez is csak 2500 eurónak, azaz 750.000 forintnak megfelelő összeg letétele szükséges. Ezzel szemben a Performance kiadás 78.000 dolláros, azaz 20.423.000 forintos áron indul.

Musk nyilatkozata szerint nem lesz Autopilot a rendszerben. Tehát nem önvezető a gép. Valamint, hogy fürgébb lesz, mint a BMW M3, ami azt jelenti, hogy a Bimmer 3,0 literes, twin-turbós, sorhatos motorját kell legyűrni, ami 425 lóerős a Standard csomagban, és 444 lóerős a Competition felszereltséggel. Nem tartom lehetetlennek, ennyi pénzért meg főleg nem. Elvárható, hogy tudja a Model 3 Performance, amit állítanak róla.

Tesla Model 3 menetközben hátsónézetből

Az új nagyteljesítményű modellek új, fekete-fehér belsővel indulnak, amelyet később, a sima Model 3-ba is lehet majd kérni. A nem Performance dual-motors négykerékhajtású Model 3 jóval olcsóbb lesz, mindösszesen 50.000 dollárért, azaz 13.100.000 forintért a tiéd lehet. Annak ellenére, hogy a Model 3 gyártása nem érte el az elvárt mennyiséget, az első negyedévben, a másodikban 5000 további modell elkészülését ígéri Musk.

Nos amellett, hogy több százezer előrendelés futott be, még mindig kicsit döcögősnek érzem a tempót. Minden esetre, biztos, hogy lesz kereslet a Tesla Model 3 Performance kiadásra, hiszen még mindig bolondulnak az emberek a gyors autókért.

Forrás:

Ajánlott cikkek: