Létrehozva: 2018-05-17 13:17:22

Célegyenesben az Audi Q8

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az Audi egy öt részből álló reklámfilm-sorozatot készített a hamarosan megjelenő Q8-ról, ezáltal a gigászi kupé-SUV karakteréből fokozatosan derülhetnek ki részletek!


Az Audi ránézésre nem kis költségvetésű, öt részes reklámsorozatot indít, melynek célja, hogy bemutassa újdonsült szabadidő-autóját, a Q8-at! A kampány május 21-én kezdődött, az első rövidfilmben, vagy előzetesben Sanda és Quentin nevű főhőseink kerülnek extrém helyzetekbe, így akciódús jelenetek során juthatnak majd el az Audi Q8 bemutatásáig. Íme a videó:

Mit lehetett tudni előzetesen a Q8-ról? Annyi biztos, hogy az ingolstadtiak a Q7 fölé pozícionálják és a cég pozsonyi üzemében fogják gyártani, közvetlen vetélytársai között a Mercedes-Benz GLE Coupé és természetesen a BMW X6 említhető. A Genfben bemutatott Q8 tanulmányautó egy 3 literes TFSI motorral és egy elektromotorral rendelkezett (e-tron), ezek együttes teljesítménye 300 kW-ot és 700 Nm-es nyomatékot számlált maximálisan.

Audi Q8 Sport Concept

A mozgékony óriásból nem hiányozhat a dízel motor sem, ezért egy nyolchengeres, SQ7-ben is használt, 435 lóerős egységgel is számolhatunk. Műszakilag a konszernen belül található Lamborghini Urushoz állhat a legközelebb, a csúcsmodellben ugyanaz a 4 literes V8-as erőforrás dolgozik majd, de a környezettudatosság jegyében egy több mint 400 lóerős konnektoros hibrid változat is a paletta részét képezi, amellett, hogy minden egyes motorváltozat 48V-os lágy hibrid rendszert kap.

Audi Q8 vázlat

Az Audi Q8 utastere és a benne található vezetéstámogató, kényelmi berendezések szoros rokonságban állnak a 2018-as A8-ban használtakkal, az érintőkijelzők és az anyaghasználat terén is a luxusszedánt követi. A nem egyértelműen kupé vonalakat magában hordozó SUV-ról egy hátulnézeti vázlatot is közöltek nemrég: az ötajtós forma hátsó ablakai azért erősen meg vannak döntve, így magában hordoz dinamizmusra utaló jegyeket, szerencsénkre az Audi szögletes dizájnja jelentősen eltér a két nagy konkurens formavilágától. Valószínűsíthető, hogy ekkora felniket nem rak rá a gyártó a szériamodellre, de minden esetre a vázlatokon jól mutatnak.

Forrás:

cnet.com

Ajálott cikkek: