Létrehozva: 2018-05-30 11:12:50

Frissítő vagy bicskanyitogató az új G-Wagen?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Érkezik a 2019 G-osztály és 1979 óta most előszőr lesz drasztikusan átalakítva


 

Mindig nehéz újra kitalálni egy olyan járművet, mint az ikonikus G-Wagen. De a közel 4 évtizedes modellel most pontosan ezt próbálja megvalósítani a Mercedes. Mi az eredmény? Egy SUV, ami sokkal kényelmesebb, jobb vezetni és legalább annyira alkalmas az igazi offroadozásra, csak úgy, mint felmenői.

Az új 2019 Mercedes G-osztály, az előző generációval összehasonlítva

Ezzel a tudattal hasonlítom most össze a kifutó és az érkező modellt. Maradt a kissé dobozforma megjelenés, ahogy a kerek első fényszórók is, valamint a motorháztetővel egy vonalba helyezett irányjelzők is. Ha egy picit közelebbről is megnézem a különbség a két karosszéria között, hogy az új már nem annyira szögletes vonalvezetés és a lámpák is kissé sejtelmesebbek a halogén körvonalaktól.

Profilból a sztori ugyanaz. Az új designban teljesen felismerhető maradt a klasszikus G-Wagen, és semmi más. Ha közvetlenül egymás mellé parkol a két autó, már nem tűnnek annyira egyformának, mint elsőre tűnt. A legészrevehetőbb különbség a kilincseknél és a küszöböknél figyelhető meg. A hátsó ajtóra szerelt pótkerék és az ajtó maradtak a régiek.

2019 Mercedes G-osztály új, halogén keretes kerek első lámpája

A változások nagy részét az utazófülkén belül figyelheti meg az érdeklődő. Nem csak azért, mert sokkal kényelmesebb és tágasabb, mint ezelőtt bármikor, hanem mert végre úgy érezheti az utas, hogy egy igazán modern belsőtérbe ült be. A Mercedes megtartotta az utasoldali kapaszkodót, és a középre pozícionált differenciálmű állítót, és ennyi. Minden más új formában érkezik, mint eddig.

2019 Mercedes G-Wagen műszerfala, és kijelzői

Minden egyéb belső részlet úgy néz ki, mintha az egyik luxus szedán modellből lenne átemelve. A kicsit sem közkedvelt kosárlabdapalánkra hasonlító pohártartók végre eltűntek a G-Wagenből. A hivatalos árképzés még nem ismert, de egészen biztosan érkezik majd még információ erre vonatkozóan a modell bemutatása előtt.

2019 Mercedes G-osztály szemből, sziklás környezetben

A 2019-es G-osztály meglehet, hogy már a 2018-as év végétől előrendelhető és kipróbálható lesz. Durva becslések szerint 125.000 és 140.000 dollár között lesz majd az induló ár, azaz 33 millió és 37 milló forint között kezdődik majd.

Forrás:

Ajánlott cikkek: