Létrehozva: 2018-05-24 14:52:18

Új BMW X5 a világ körül

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Megkezdte tesztelését a BMW az új X5 SUV-nak és nem rejtik véka alá mit is tud az új modell


 

Hivatalos X5 teaser videót adott ki a BMW, amiben a közelgő újragondolt SUV a sztár. Ugyan az új X5 csak az év elkövetkező szakaszában lesz bejelentve, az extrém körülmények közötti tesztek már javában zajlanak. Mi tagadás, elég bíztatóan fest, amit a gyártó a nagy közönség elé tárt, úgy tűnik az új X5 mindenféle időjárási tényező mellett a sarkkörtől a sivatagig minden környezetben helyt fog állni.

2018 BMW X5 homokdűnék között tesztelve, hatalmas porfelhőt hagyva maga után.

Az érkező 4. generációs BMW X5 átutazta az egész világot, stílusosan és játszi könnyedséggel vette a temérdek mennyiségű havat és extrém hideget Arjepogban, Svédországban, gond nélkül gurult Dél-Afrika kaviccsal borított földútjain, és simán átvágott az Amerika területén fekvő homokdűnéken. Az ilyen extrém körülmények közötti tesztelés kifejezetten a felfüggesztés és az alváz tulajdonságainak és tűrőképességének, határainak, esetleg hibáinak megismerését szolgálja.

A gyártó állítása szerint mindkét említett terület merőben megújult, az X szériában. Az új generációs jármű a BMW Professzionális Adaptív M Felfüggesztését és az új hátsókerék-kormányzású rendszerét örökölte, amit a BMW Belső Aktív Kormányzásnak hív. A videóban egy pillanatra felfedezhető egy kék féknyereg, miközben a hóban játszadozik az X5, mint egy zaboltálan gyerek. Inkább csak egy M Sport variánsnak tűnik nem egy valódi M modellnek.

2018 BMW X5 prototípus Afrikában, sivatagos, kavicsos környezetben

Az előző generációk prototípusai alapján az új X5 külsőre, nem fog túl sokban eltérni elődjeitől. Nem várható radikális változtatás. Mindazonáltal a teszt videóban látható felvételek alapján egy nagyobb hűtőrács, és frissített első és hátsófényszórók biztosan érkeznek. A fotók alapján az utastérben is van némi változás. A váltó kisebb, és valamivel mélyebben ül, mint ezelőtt, valamint a központi vezérlő gombok is megújultak. Valamint a már említett kék féknyereg, ami feltűnt az új X5 M prototípuson, és a 4 ágú kipufogóvég.

2018 BMW X5, sziklás környezetben a földtől elemelekedve, tesztelés alatt.

2018 év az X családé lesz a BMW-nél, ezt mondta Harald Krüger a BMW AG vezetője. Az elhatározás egyik főszereplője pedig egészen biztosan az X5. Nem is csoda, hiszen a bajor gyártó egyik legnépszerűbb modelljéről van szó, amelyből Magyarországon 350 darab talált gazdára 2017-ben, amivel a 3. legnépszerűbb BMW modell kis hazánkban. Izgatottan várom a debütálást, izgalmasnak hangzik.

Forrás:

Ajánlott cikkek: