Létrehozva: 2019-05-07 16:10:13

Az új Mercedes-AMG GLS 63 a legdurvább Panamericana hűtőráccsal érkezik

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Egy legendás modellnek állít emléket a csúcs AMG Mercedeseken megtalálható Panamericana hűtőrács


Az ikonikus Panamericana hűtőrács ma már hozzátartozik a modern AMG csúcsmodellek sajátos megjelenéséhez. A 2019-es New York-i Autószalonon bemutatkozó Mercedes-Benz GLS legvadabb modellje is megkapja a legendás ős maszkját. Hogy pontosan hogyan fog kinézni, arra még pár hónapot várni kell, de feltehetően így, mint a lenti látványterven.

Az autó orrában a jelenlegi 577 lóerős, 5,5 literes ikerturbós V8-as motort a kisebb, de újabb fejlesztésű 4,0 literes V8-as váltja majd, teljesítménye pedig várhatóan 600 ló körül alakul. Ekkora teljesítménnyel ekkora méretben rivális nélkül marad a Mercedes, ugyanis a BMW egyelőre nem tervez az X7-es modelljéből M verziót készíteni.

Mercedes-Benz 300 SL Panamericana hűtőrács
A híres hűtőrács első viselője: az 1952-es Carrera Panamercianát megnyerő Mercedes-Benz 300 SL versenyautó

A Panamericana hűtőrácsot legelőször az 1952-es Mercedes-Benz 300 SL (W194) versenyautó hordta az orrán, melyből összesen 10 darabot készítettek. Ez volt a Mercedes első versenyautója a második világháború utáni időszakban és a modell különösen sikeresnek bizonyult, sok versennyel egyetemben, megnyerte a Le Mans-i 24 órás viadalt és a Carrera Panamericanát is. Volánjánál olyan nevek is megfordultak, mint Sir Stirling Moss vagy Juan Manuel Fangio. Meghajtásáról egy 3,0 literes soros 6 hengeres motor gondoskodott – verseny módban – 175 lóerős teljesítménnyel, amely akár 290 km/h-ás sebességgel is repíthette az autót.

Mercedes-AMG GT R hűtőrács
A 2017-ben bemutatkozott AMG GT R faceliftes verzióján látható volt ismét a legendás maszk

A nevezett hűtőrács a 2017-es Detroit-i Motorshow-n mutatkozott ismét, a Mercedes-AMG GT R ráncfelvarrott verzióján. Ezt a modellt kifejezetten pályára szánta a gyár, ezért igyekeztek valamilyen módon megkülönböztetni a többi AMG GT-től. A különleges, 15 függőleges rostélyból álló maszk azóta ott virít a legerősebb AMG modellek orrán. A kiszivárogtatott információk alapján a GLS 63 is a jellegzetes orrkialakítással érkezik. Amennyiben kíváncsi vagy a Magyar Autókereskedőház Zrt. jelenlegi Mercedes-AMG GLS 63 kínálatára, kattints bátran.

Források:

Ajánlott cikkek: