Létrehozva: 2019-04-26 08:41:59

A 2019-es New York-i Autószalon 7 legdurvább elektromos autója

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az idei kiállításon is voltak bőven villanyautók


Sok gyártó számára jelentős eseménynek számít a napokban megrendezett 2019-es New Yorki Autószalon, hiszen rengeteg újdonsággal készültek. A Toyota például bemutatta az új Highlandert, a Mercedes a ráncfelvarrott GLS-t, a Subaru pedig lerántotta a leplet az Outback következő generációjáról. A kicsit kevésbé hétköznapi autókból sincs hiány, futurisztikus elektromos autókat is láthatnak a kilátogatók. Íme 7 darab a legérdekesebbek közül!

Genesis Mint

Habár a kétajtós szubkompakt kategóriájú ferdehátúak nem annyira népszerűek, mint a crossoverek vagy az SUV-k, a Genesis tanulmányautója mégis mindenképpen izgalmas darab. Egészen érdekes megoldásokat találni a Hyundai prémiummárkájának új koncepcióján, a két oldalt felfele nyíló csomagtérajtók nagyon egyediek lettek. Szintén okos megoldás a kifele forduló ülés, mely az ajtó nyitásakor a beszállni kívánók felé mozog.

Elektromos Genesis Mint koncepció hátulról

Kia HabaNiro

A koreaiak crossover Niro modellje már a piacon van egy ideje, a Kia azonban már a jármű következő generációján dolgozik. Ebből is lesz elektromos kivitel, melynek 480 kilométer körüli hatótávot ígérnek. Feltehetően a legtöbb koncepcióautós részlet nem fog eljutni a sorozatgyártásig, de a jó arányok és egy-két vagány vonal jellegzetessé teszi majd az új Niro modellt is.

Elektromos Kia HabaNero koncepció elölről

Mercedes EQC 1886 Edition

Az Audi e-tronhoz hasonlóan a Mercedes EQC sem számít annyira újnak, a németek azonban most egy különleges kiadást készítettek belőle 1886 Edition névvel. A Karl Benz emlékére készített speciális típuson néhány apró módosítást hajtottak végre, kicsit változtattak az EQC külsején és a belső színösszeállításon is.

Elektromos Mercedes EQC elölről

Pininfarina Battista

1874 lóerő, 2300 Nm nyomaték és két másodperc alatti 0-100-as gyorsulás. Ezek az adatok jellemzik legjobban a Pininfarina elektromos hipersportautóját. Nem csak ezzel ragadja meg a figyelmet az olasz tervezőcég csodája, hiszen egészen elképesztő formavilággal rendelkezik ez a jármű. Annyi biztos, ez a modell még az elektromos sportautók között is egy kiemelkedő példánynak számít.

Elektromos Pininfarina Battista elölről

Rivian R1T EV pickup és R1S EV SUV

A Tesla modellekkel nem könnyű felvenni a versenyt, a Rivian azonben erre készül új járműveivel. Az R1T elektromos pickup látványos vonalakat kapott, míg az R1S SUV a Tesla Model X ellenfele lehet. A semmihez sem hasonlítható formavilággal kitűnnek a tömegből, főleg az érdekes fényszórók miatt.

Volkswagen ID Buggy

Elektromos Volkswagen ID Buggy elölről

Az egyik nagy előnye a Volkswagen új villanyautó platformjának, hogy rugalmasan lehet átalakítani különböző modellekhez. Ezt prezentálja a német gyártó az ID Buggy elektromos tanulmánnyal, mely most már egészen közel áll ahhoz, hogy megkapja az engedélyt a sorozatgyártásra. Arra nagy az esély, hogy nem a legtöbbet eladott Volkswagen modell lenne, de az biztos, hogy az egyik legvagányabb.

Elektromos Rivian R1T EV elölről

Elektromos Rivian R1S elölről

Forrás:

Ajánlott cikkek: