Létrehozva: 2022-06-23 14:12:42

A BMW M3 Touringgal bővül a MotoGP biztonságiautó-flottája

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A kombit egy 510 lóerős, 3,0 literes, sorhatos motor hajtja.


A BMW rajongói által régóta várt M3 Touring végre bemutatkozott, ráadásul az is kiderült, hogy a kombi lett a MotoGP legújabb biztonsági autója.

Az M3 Touring lenyűgöző, 7 perc 35,060 másodperces körrekordot futott a Nürburgringen, vagyis a teljesítmény tekintetében minden adott, hogy tökéletesen ellássa a Safety Car teendőit.

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car szemből
Kép: BMW

A modell az összes szükséges felszerelést megkapta, így az utastérben Recaro sportüléseket és négypontos biztonsági övet találunk, illetve a kombi M3-ba beépítették a kötelező bukókeretet is.

A tetőre felkerült a kötelező fényhíd, a hűtőrácson további LED-eket helyeztek el. Emellett a megkapta az M Performance alkatrészlistáján szereplő összes szénszálas elemet, valamint egy speciális fényezést, amely tartalmazza az „50 éves BMW M” emblémát, valamint 1999-től napjainkig az összes BMW Safety Car nevét is.

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car hátulról
Kép: BMW

Az M3 Touring motorházteje alatt egy 3,0 literes, ikerturbós sorhatos dolgozik, amely 510 lóerő és 650 newtonméter leadására képes. A nyomatékot egy nyolcfokozatú M Steptronic automata váltó és az M xDrive összkerékhajtás továbbítja a kerekekere, mindössze 3,6 másodperces 0-100-as sprintidőt biztosítva. Az autó végsebesség pedig 280 kilométer/óra.

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car oldalról
Kép: BMW

A bemutatkozást követően a BMW M3 Touring MotoGP Safety Car elsőként az augusztusi Brit Nagydíjon áll majd szolgálatba a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

A bajor gyártó az M részlegen keresztül 1999 óta biztosítja a MotoGP biztonsági autóit. A jelenlegi flottát az M2 CS Racing, az M3 szedán, az M4 Coupe, az M5 CS, illetve két BMW M 1000 RR Safety Bike alkotja.

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Carscoops