Létrehozva: 2022-06-20 15:01:25

A BMW 1 milliárd eurót fektet az elektromos hajtásláncok fejlesztésébe

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Évente 600 ezer hajtáslánc készül majd az ausztriai üzemben.


A BMW 1 milliárd eurót invesztál az ausztriai Steyr-ben található gyárának fejlesztésébe 2030-ig annak érdekében, hogy 2025-től megkezdődhessen az új generációs elektromos hajtásláncok fejlesztése és gyártása az üzemben – derül ki a bajor cég közleményéből.

Az ausztriai gyárban több mint 40 éve fejlesztenek és gyártanak belső égésű motorokat a BMW és a MINI modelljei számára.

Milan Nedeljkovic, a BMW gyártásért felelős vezetője elmondta, ez az évtizedes tapasztalat és a hajtásláncok terén rendelkezésre álló szakértelem ideális helyszínné teszi a Steyr-ben található gyárat, hogy a jövő fenntartható mobilitásának központja legyen.

A beruházásnak köszönhetően az üzem gyártási kapacitása évi 600 ezer egységre fog növekedni.

BMW elektromos hajtásláncok
Kép: BMW

A gyárban két összeszerelősoron készülnek majd az új e-hajtáslánc legfontosabb elemei, beleértve a forgórészt, az állórészt, a sebességváltót, az invertert és a házat.

Jelenleg az ausztriai létesítményben dolgozó fejlesztők egyharmada dolgozik az e-mobilitás területén. A BMW elmondta, ez az arány az évtized végére 90 százalékra fog emelkedni.

A bajor gyártó elektromos hajtásláncai jelenleg a németországi Dingolfingban készülnek. Ezt egészíti majd ki az osztrák üzem bevonása.

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe