Létrehozva: 2022-06-22 14:39:28

Bemutatkozott a limitált szériás Alfa Romeo Giulia Speciale

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 284 lóerős szedánból mindössze 15 darab készül.


Az Alfa Romeo Giulia Speciale egy limitált szériás modell, amelyből mindössze 15 darab készül. Mindegyik példány Verde Montreal zöld árnyalatú fényezést kap, amely általában csak a teljesítményorientált Quadrifoglio felszereltségi szint esetében választható.  A Giulia különleges kivitele azonban csak Kanadában lesz elérhető.

A Speciale alapját az összkerékhajtást és adaptív lengéscsillapítókat is tartalmazó Veloce felszereltségi szint jelenti. A meghajtásról egy 2,0 literes, turbófeltöltős, sornégyes motor gondoskodik, amely 284 lóerő és 415 newtonméter leadására képes. Ehhez kapcsolódik egy nyolcsebességes automata váltó és egy LSD differenciálmű. A szedán 5,1 másodperces 0-100-as sprintidőt produkál.

A Speciale a különleges szín mellett fekete emblémákat kapott, míg a hűtőrács, a küszöbök és a tükrök borítása is karbonból készült. A Giulia 19 colos fekete felnikkel és sárga féknyergekkel rendelkezik.

Alfa Romeo Giulia Speciale
Kép: Alfa Romeo

Az utastérben a műszerfalat, a középkonzolt és az ajtók egyes részeit is szénszálas anyaggal borították. A fekete bőrrel bevont üléseket piros varrások díszítik.

Az Alfa Romeo jelenleg a Giulia ráncfelvarrásán dolgozik, ami főként csak apróbb módosításokat jelent majd. Finomítanak a hűtőrács kialakításán, a fényszórókon és az autó orr-részén is. Egyelőre nincs információ a hajtásláncot vagy a műszaki tartalmat érintő frissítésekről. A faceliftes Giulia várhatóan jövőre fog bemutatkozni.

A modell következő generációja azonban már villanyhajtással rendelkezik majd. Ez is része az Alfa Romeo azon célkitűzésének, hogy 2027-re tisztán elektromos márkává váljon.

Weboldalunkon is elérhetőek az Alfa Romeo modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1