Létrehozva: 2022-06-21 15:47:14

Hat verzióban érkezik a Mercedes-AMG GLE Edition 55

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A különleges modellekkel a cég fennállásának 55. évfordulóját ünneplik.


Miközben a BMW M divíziója fennállása 50. évfordulóját ünnepli idén, a Mercedes-AMG is különleges mérföldkőhöz érkezett. Az affalterbachi székhelyű céget 55 évvel ezelőtt alapították, ennek apropóján pedig számos különleges „Edition 55” modellt mutatnak be.

A német cég most hat SUV-t mutatott be, amelyek a hagyományos GLE és GLE Coupe alapjára épülnek az 55, 63 és 63 S konfigurációkban, de számos stílusbeli módosítással.

Mercedes-AMG GLE Edition 55 szemből
Kép: Mercedes

A GLE Edition 55 a ’80-as éveket idéző, retró stílusú oldalmatricát kapott az AMG logójával, amelyet fekete vagy fehér színben lehet rendelni. Mind a hat SUV 22 colos felniket kapott, keresztküllős dizájnnal és matt szürke fényezéssel, míg a felni közepén a háromágú csillagot körül az „Edition 55” felirat olvasható.

Mercedes-AMG GLE Edition 55 hátulról
Kép: Mercedes

A Mercedes ezeket a hobbiterepjárókat az AMG Night Packege csomagjával szerelte fel. A vizuális fejlesztések főként attól függnek, hogy melyik alapszínt választunk, de minden jármű sötétített ablakokkal és feketére krómozott négyes kipufogóvégekkel rendelkezik. De ide tartozik az ezüstre krómozott, AMG feliratú tanksapka is.

Kiviteltől függetlenül az Edition 55 fekete-piros belsőt kap, a rozsdamentes acél küszöbökön piros AMG logóval. A padlószőnyegekre piros színnel hímzett „Edition 55” felirat található. A 63 S-nél alapfelszereltség, a 63-as és 53-as modelleknél pedig opcionális extra a Nappa bőrkárpit.

Mercedes-AMG GLE Edition 55
Kép: Mercedes

A GLE Edition 55 már megrendelhető a Mercedestől, és az extra csomag ára, GLE kiviteltől függően 5 950 – 13 090 euróba (aktuális árfolyamon átváltva 2,35-5,18 millió forintba) kerül.

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:
Motor1