Leleplezték a Volkswagen ID.4-et
2 hónappal, 2 héttel, 5 nappal ezelőtt

Leleplezték a Volkswagen ID.4-et

A Volkswagen elektromos modellcsaládjának második tagja is bemutatkozott.

2022-tól készül majd a németek következő villanyautója, amely az ID modellcsaládot gazdagítja, ugyanúgy, ahogy a Volkswagen ID.3 is. Az autó különlegessége, hogy már a tervezőasztalon is elektromos autónak készült, így a hajtásmód minden előnye ét egyesíti, mint például nagyvonalú helykínálat vagy a méretes csomagtartók.

A Genfi Autószalonon leplezték volna le a típust, de annak elmaradása okán élőben végül nem találkozhattak vele az érdeklődők, mert a bemutatót zárt ajtók mögött rendezték meg. A képek alapján egy nagyobb járműről van szó, a pontos méretek ismerete nélkül azt mondanám, hogy egy közepes, Volkswagen Tiguan méretű szabadidő-autót tisztelhetünk benne. A Volkswagen tehát a manapság jól fogyó kategóriát célozza meg vele, illetve azt a kategóriát, ahol bizonyosan meg tudják fizetni az autó elektromos felárát.

Volkswagen ID.4 hátulról

A forgalmazás kezdetén egyféle kivitelben lesz elérhető, hajtásáról a hátsó tengelyen elhelyezett 200 lóerős villanymotor gondoskodik majd. Később, de valószínű még ugyanabban az évben kérhető lesz a dualmotoros, összkerékhajtású változatban is, amely 300 lóerős összteljesítményre lesz képes. Az autóhoz többféle kapacitású akkumulátorcsomag is lesz, ezek közül a legerősebb állítólag 83 kWh-nyi áramot tud majd eltárolni, amivel akár 500 km-t is megtehet majd az autó egy feltöltéssel.

Volkswagen ID.4 beltér

Az ID.4 egy igazi világpiacos modellnek ígérkezik, három kontinensen készül majd: Európában, az USA-ban és Kínában is lesz saját gyártósora, ami garancia a helyi igények maradéktalan kielégítésére szerte a világban. Mint ismeretes, a Volkswagennek hatalmas tervei vannak az elektromos autók piacán, már idén 2020-ban is 100 000 darab villanyautók kívánnak értékesíteni, melyet 2025-re már 1 millióra felduzzasztanának. A következő években rengeteg új elektromos modell megjelenésére számíthatunk a konszern háza tájáról.

Források:

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
19 órával, 5 perccel ezelőtt

Késik az elektromos Mustang Mach-E bemutatása egyes európai országokban

A koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021-re tették át az új modell bemutatását néhány országban.

Elolvasom
6 nappal, 14 órával ezelőtt

Újra igénybe vehető állami támogatás elektromos autók vásárlására

Már a részleteket is elárulták.

Elolvasom