Létrehozva: 2020-03-06 13:18:51

A cseheknél készül az elektromos Kona

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A tervek szerint évente 30 000 példány készül majd az elektromos autóból.


Azt már korábban is tudni lehetett, hogy Európában fogják készíteni az egyik Hyundai-újoncot. A dél-koreai gyártó február végén egy sajtóközleményben megerősítette, hogy a Hyundai Kona Electric gyártását már 2020 márciusában meg is kezdik.  A HMMC (Hyundai Motor Manufacturing Czech) nevű telephely Csehországban, Nosovice városában található.

Hyundai Kona Electric gyártása Csehországban

A Hyundai-nál úgy kalkulálnak, hogy amennyiben sikerülne 30 ezer darabot legyártani a Kona Electricből egy évben, akkor a Koreában lévő Ulsani üzem termelésével együtt az Európai vásárlóknak több mint háromszor annyi elektromos Kona jutna idén, mint az előző évben. Ezáltal a várakozási idő is jelentősen lecsökkenne a típust illetően.

A márka számos célt tűzött ki maga elé a jövőre vonatkozóan, mint például, hogy ők szeretnék értékesíteni a legtöbb zéró emissziós járművet értékesíteni Európa-szerte. Kiszámolták, hogy ahhoz, hogy ez a terv megvalósuljon összesen 80 000 darab környezetbarát autó eladását kell véghez vinniük. A Kona Electric csak egy modell lenne ezek közt, emellett az Ioniq Electric és a tüzelőanyag cellás Nexo modell is jól kell szerepeljen az eladásokban.

„A Kona Electric gyártásának megkezdésével a HMMC üzemben a Hyundai tovább stabilizálja az elektromobilitásban megszerzett vezető szerepét Európában. A gyártás Európai kiterjesztésével jobban ki tudjuk majd szolgálni az európai piacot, filozófiánk Európában gyártunk Európa számára” – hangzott el a kijelentés Dong Woo Choi-tól, a Hyundai Motor Európa igazgatójától.

A Hyundai autóiba szerelt akkumulátorokat is az öreg kontinensen gyártják, úgyhogy azok garanciális ellátása miatt sem kell aggodalmaskodni. A vállalat alaposan felkészült a gyártásra, hiszen az azt megelőző hónapok az üzem felkészítéséről szóltak: módosították a gyártósort, fontos változtatásokat hajtottak végre a préselő és hegesztő üzemekben.

Naponta többször váltanak szerszámokat, mivel a Kona Electric-kel párhuzamosan zajlik az i30 sorozat, valamint a Tucson alkatrészeinek gyártása, azonban a préselő szerszámok cseréje mindössze 5 percet vesz igénybe.

Hyundai üzem összeszerelősora Csehországban

Úgy alakult, hogy a Kona Electric az első olyan modell a HMMC üzemben, amelyet két különböző színű tetővel gyártanak, így a festő üzemben is változtatásokat kellett eszközölni. Végezetül, az összeszerelő soron dolgozó alkalmazottak pedig további képzést kaptak az új elektromos modell gyártásának előkészületei során. Ebből is pompásan látszik, hogy a Hyundai mindent megtesz, hogy az élre törjön környezetbarát modellkínálatával.

Forrás:

Ajánlott cikkek: