Létrehozva: 2019-07-31 13:20:58

Elon Musk 2-3 hónapon belül bemutatja a Tesla Pickupot

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Tesla Pickupról már nagyon sok szó esett, úgy fest most végre valóra is válik.


Tesla vezérigazgatója azt mondta, a régóta várt Tesla Pickup teherautót két három hónapon belül be fogják mutatni. Azt ugyan már régóta tudjuk, hogy a tervezett bemutatót idén év végére időzítették, de is tudjuk, hogy ezek az elképzelések nem mindig válnak valóra. Musk tweetjét esetleg arra használta, hogy felkeltse a figyelmet a Tesla Pickup körül, hiszen a nagyon ígéretesnek tűnő rivális Rivian R1T is a bemutatás előtt áll.

„Közel vagyunk de a lényeg az utolsó részletekben rejlik. Talán 2 vagy 3 hónap…” – írta Musk, amiből egyértelműen következik az, hogy a végső simításokat végzik az autón.

 Tesla Pickup 2019 oldalról

A Tesla eddig csak némi képi bemutató anyaggal látta el a nagyközönséget a pickupról, ami alapján a külső design elég megosztóra sikeredett. A futurisztikus dizájn persze nem hátrány, én személy szerint rögtön rajongójává váltam villanyos transformersnek, de a cég szempontjából nyilván a nagy mennyiségi eladás számít majd, amihez tömegek tetszését kell elnyerni.

Tesla Pickup 2019 előlről

Mindazonáltal Musk már korábban is kijelentette, hogy a pickup gyökeresen más dizájnt követ, mint az eddig megismert modellek. Azok számára, akik már megunták az egyen formavilágot a Tesla házatáján, azoknak üdítő látvány lehet egy teljesen eltérő forma.

 Tesla Pickup 2019 hátulról

Még júniusban érkezett a hír, miszerint a Tesla pickup ára 50 ezer dollár alatt lesz Amerikában, ami nem több mint egy Porsche 911 ára. Az értelmetlennek tűnő összehasonlítás alapját Musk egy korábbi tweetje adja, amiben azt állította a Tesla pickup funkcionalitásban felülmúlja majd a Ford F150-et, gyorsaságban pedig lenyomja a 911-et. Na de, hogy ne maradjon felfoghatatlan adatok nélkül a tűkön ülő autós társadalom, olyan információkat is megosztottak a 6 személyes villamos teherautóról, mint a durván 136 tonnás vontató képesség. Aszfalthoz ragadt képzelettel ekkora vonóerőt nehéz életszerű helyzetbe beleképzelni, de mit is várhatnánk egy olyan autógyártól, aki mellékállásban rakétákat lődöz a világűrbe.

Tesla Pickup 2019 kékben

Az sem titok már, hogy a GM is beszáll az elektromos teherautó fejlesztések versenyébe, így biztosan hoz majd pár izgalmas terméket a jövő. Mivel ezeknél az autóknál igen nagymértékben számít a hatótávolság, kíváncsian várom, a konkurencia milyen paraméterekkel rukkol majd elő Tesla Pickup 645-800 kilométeres ígért hatótávjához képest

Forrás:

Ajánlott cikkek: