Létrehozva: 2022-07-12 15:21:36

A Mercedes eladásai 16 százalékkal estek a negyedévben

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A nehézségek ellenére szárnyalt a német márka villanyautóinak értékesítése.


A Mercedes-Benz eladásai 16 százalékkal csökkentek 2022 második negyedévben, mivel Kínában a koronavírus-járványhoz kapcsolódó lezárások, valamint a félvezetők tartós hiánya továbbra is nehezítette a termelést.

A világ legnagyobb autópiacának számító Kínában a kiszállítások 25 százalékkal, míg Európában 10 százalékkal, Észak-Amerikában pedig 3 százalékkal estek vissza a negyedévben – olvasható az autógyártó közleményében.

Britta Seeger, Mercedes értékesítési vezetője kihangsúlyozta, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a nehézségek ellenére teljesíteni tudják a vásárlói igényeket.

A német cég elektromos járműveinek értékesítése csaknem megduplázódott az előző év azonos időszakához képest. Az EQ modellekből 23 500 darab talált gazdára. Az első félévben a márka villanyautó eladásai 45 400 darabra nőttek, ami 134 százalékos növekedést jelent.

Mercedes embléma
Kép: Mercedes

A Mercedes április elejétől június végéig összesen 490 ezer személyautót szállított le az ügyfelek részére, ami 16 százalékkal kevesebb, mint 2021 második félévében.

A német gyártó továbbra is tartja magát a 2022-re vonatkozó előrejelzéséhez, amely szerint enyhe eladásnövekedést várnak 2021-hez képest. Seeger szerint a növekvő infláció miatti aggodalmak ellenére a vásárlói kereslet továbbra is magas a márka járművei iránt.

Az autóipar továbbra is küszködik az ellátási lánc nehézségei, valamint ez olyan kulcsfontosságú alkatrészek, mint a mikrochipek hiánya miatt. Ezek külön az elektromos autókat érinti érzékenyen, hiszen az egyre kifinomultabb technológiák nélkülözhetetlenné teszik a félvezetők használatát.

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe