Létrehozva: 2022-07-07 13:35:21

A Genesis a villanyautók gyors fellendülésére számít Európában

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az e-autók iránti kereslet olyan nagy, hogy a cég azzal szerez új ügyfeleket, hogy gyorsabban szállít, mint a versenytársai.


A Genesis tavaly kezdte meg modelljei értékesítését Németországban, az Egyesült Királyságban és Svájcban. A dél-koreai márka a komoly érdeklődésnek köszönhetően három tisztán elektromos autót is piacra dobott idén. Ráadásul a cég szerint a villanyhajtású típusok iránti kereslet máris meghaladta a belső égésű motoros autók iránti igényt.

Andrew Pilkington, a Genesis UK ügyvezetője elmondta, a jelenleg tapasztalható kereslet alapján jövőre a cég eladásainak 90-95 százalékban az elektromos autók adják majd.

A Dataforce adatai szerint a nemrégiben piacra dobott GV60 májusban már a Genesis európai regisztrációinak negyedét adta. A márka idén eddig 598 autót értékesített a kontinensen.

A Genesis várakozásai szerint a GV60 a cég elektromos eladásainak körülbelül 60 százalékát, a GV70 crossover 30 százalékot, a GV80 SUV pedig a fennmaradó 10 százalékot fogja adni.

Genesis GV60
Kép: Genesis

Az elektromos autók iránti kereslet olyan nagy az Egyesült Királyságban, hogy a Genesis pusztán azzal tud új ügyfeleket szerezni, hogy gyorsabban szállít, mint a versenytársai.

Pilkington elmondta, egyre nagyobb igény tapasztalható a tisztán elektromos autók iránt Európa-szerte. Figyelembe véve az Egyesült Királyságban tapasztalható tendenciát, a szakember szerint ugrásszerű növekedés várható a kontinensen a villanyhajtású járművek értékesítésében.

A Genesis korábban bejelentette, hogy 2025-től már nem fog piacra dobni új belső égésű motoros vagy hibrid modelleket. Egyéni megrendelés alapján a vállalat továbbra is készít majd belső égésű motoros autókat.

Weboldalunkon is elérhetőek a Genesis modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:
Automotive News Europe