Létrehozva: 2022-07-06 14:08:02

A BMW M főnöke szerint az elektromos hajtásnak nincs alternatívája

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Franciscus van Meel szerint az elektromos M-es BMW-k is ugyanolyan vezetési élményt biztosítanak majd, mint a belső égésű motoros modellek.


Az elmúlt hetekben sok vita zajlott a belső égésű motoros autók küszöbön álló európai betiltása kapcsán. Amennyiben a szintetikus üzemanyagok valóban zéró károsanyag-kibocsátással rendelkező energiaforrást biztosítanak, az megmentheti a belső égésű motor technológiáját. Néhány jelentős iparági vezető, köztük a BMW M főnöke, Franciscus van Meel azonban úgy látja, hogy az elektromos energia az egyetlen járható út.

Az akkumulátorok jelentette súlytöbblet ellenére van Meel szerint az elektromos járműveknek megvannak a saját előnyei. Igaz, a szakember szerint a teljesítményorientált villanyutók elkészítése során adódnak majd kihívások.

Van Meel úgy gondolja, hogy az elektromosításnak nincs alternatívája. A kérdés csak az, hogy a technológia mikor lesz képes arra, amire egy M-es BMW-nek szüksége van. A szakember hozzátette, egy M-es autónak mindig jobbnak kell lennie, mint az elődje. A viszonyítási alapot most az M4 CSL jelenti. Komoly kihívás lesz ennél gyorsabb elektromos autót készíteni. Ezért van Meel úgy véli, hogy a nagy teljesítményű autók esetében ez az átállás eltart majd egy ideig.

BMW i4 M50 töltés közben
Kép: BMW

„A jelenlegi versenyautók egy belső égésű motoros közúti autók erőforrásait használják alapként, és ez folytatódni fog az elektromos járművek esetében is. Belső égésű motoros autók nélkül az autósportban is villanymotorokat fognak használni a közúti autóknak a hajtáslánca alapján” – tette hozzá van Meel.

Van Meel azt ígéri, az elektromos hajtással rendelkező M-es BMW-k is ugyanolyan vezetési élményt kínálnak majd, mint a jelenlegi, belső égésű motoros modellek.

Weboldalunkon is elérhetőek a BMW modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

CarBuzz