A Hyundai segítségével készülhet el az Apple elektromos autója
1 hónappal, 3 héttel, 5 nappal ezelőtt

A Hyundai segítségével készülhet el az Apple elektromos autója

A hírek szerint a dél-koreai gyártó már megkezdte a tárgyalásokat a techcéggel.

Bár időről-időre felröppennek azzal kapcsolatos pletykák, hogy az Apple saját autót készíthet, eddig a technológiai óriáscég nem mutatta sok jelét annak, hogy komolyan elkötelezné magát egy ilyen irányú projekt mellett, és fejest ugrana az autóiparba.

Most azonban a Hyundai Motor Group arról számolt be, hogy nemcsak azt vette fontolóra, hogy segítsen az első Apple Car kifejlesztésében, hanem a telefongyártó már egy konkrét ajánlattal is megkereste a dél-koreai vállalatot.

Teljesen logikus lépés lenne az Apple részéről, hogy a projekttel kapcsolatban egyesítse erőit egy komoly múlttal rendelkező, nagy autógyártóval. Kiváltképp egy olyannal, amelyik minden aspektusból vizsgálva egyre komolyabb fejlődést mutat.

z Apple önvezető elektromos autójának látványterve szemből

Elméletben a Hyundai képes lehet biztosítani a kellő mérnöki szakértelmet, valamint a megbízhatóság termén szerzett hírneve is jelentős vonzerő lehet. Mindez az Apple csúcstechnológiai ismereteivel megspékelve egy rendkívül gyümölcsöző kapcsolatot eredményezhet. Mindemellett a dél-koreai gyártó teljesen elektromos almárkája, az Ioniq és az Apple saját elektromos autója a jövőben akár az alkatrészeket és a technológiai megoldásokat is megoszthatja egymással.

A Hyundai részvényárfolyama 2020 során mintegy 25 százalékkal erősödött, vagyis a cég az elmúlt 30 év legsikeresebb esztendejét zárta tavaly – derül ki a Bloomberg beszámolójából. Érdekes, hogy a közlemény közreadását követően a Hyundai ezt törölte az Apple nevét a hivatalos anyagból, helyette pedig a cég több lehetséges, jövőbeni technológiai partnerről tesz említést.

Különféle vállalatoktól kaptunk potenciális együttműködésre vonatkozó kérelmeket önálló elektromos autók fejlesztésével kapcsolatban. Egyelőre még egyik esetben sem született döntés, mivel a megbeszélések még korai szakaszban tartanak” – olvasható a Hyundai legfrissebb nyilatkozatában.

az Apple önvezető elektromos autójának látványterve hátulról

Az Apple egyelőre nem kommentálta a felröppent híreket, ám a legfrissebb, kiszivárgott információk szerint a céget még legalább öt év választja el attól, hogy egy saját, önvezető elektromos autót dobjon piacra a korábban meghirdetett Project Titan részeként. A várakozások szerint az Apple Car legkomolyabb versenytársa a Tesla Model Y és a Model 3, valamint az új Volkswagen EV-k, például az ID.3 és az ID.4 lehet.Forrás:

CarBuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
23 órával, 2 perccel ezelőtt

Így nézhet majd ki az új Mercedes-AMG C63

V8 helyett turbós négyhengeres, de 500-nál is több lóerővel érkezhet.

Elolvasom
1 nappal, 13 órával ezelőtt

Elkészült a MAH-EV.hu különleges, vadonatúj Tesla weboldala!

360 fokban körbeforgatható, 3D-s modell segítségével szabhatod ízlésedre leendő Tesládat.

Elolvasom