Létrehozva: 2021-01-08 14:50:59

A Hyundai segítségével készülhet el az Apple elektromos autója

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A hírek szerint a dél-koreai gyártó már megkezdte a tárgyalásokat a techcéggel.


Bár időről-időre felröppennek azzal kapcsolatos pletykák, hogy az Apple saját autót készíthet, eddig a technológiai óriáscég nem mutatta sok jelét annak, hogy komolyan elkötelezné magát egy ilyen irányú projekt mellett, és fejest ugrana az autóiparba. 

Most azonban a Hyundai Motor Group arról számolt be, hogy nemcsak azt vette fontolóra, hogy segítsen az első Apple Car kifejlesztésében, hanem a telefongyártó már egy konkrét ajánlattal is megkereste a dél-koreai vállalatot. 

Teljesen logikus lépés lenne az Apple részéről, hogy a projekttel kapcsolatban egyesítse erőit egy komoly múlttal rendelkező, nagy autógyártóval. Kiváltképp egy olyannal, amelyik minden aspektusból vizsgálva egyre komolyabb fejlődést mutat. 

z Apple önvezető elektromos autójának látványterve szemből

Elméletben a Hyundai képes lehet biztosítani a kellő mérnöki szakértelmet, valamint a megbízhatóság termén szerzett hírneve is jelentős vonzerő lehet. Mindez az Apple csúcstechnológiai ismereteivel megspékelve egy rendkívül gyümölcsöző kapcsolatot eredményezhet. Mindemellett a dél-koreai gyártó teljesen elektromos almárkája, az Ioniq és az Apple saját elektromos autója a jövőben akár az alkatrészeket és a technológiai megoldásokat is megoszthatja egymással.

A Hyundai részvényárfolyama 2020 során mintegy 25 százalékkal erősödött, vagyis a cég az elmúlt 30 év legsikeresebb esztendejét zárta tavaly – derül ki a Bloomberg beszámolójából. Érdekes, hogy a közlemény közreadását követően a Hyundai ezt törölte az Apple nevét a hivatalos anyagból, helyette pedig a cég több lehetséges, jövőbeni technológiai partnerről tesz említést.

Különféle vállalatoktól kaptunk potenciális együttműködésre vonatkozó kérelmeket önálló elektromos autók fejlesztésével kapcsolatban. Egyelőre még egyik esetben sem született döntés, mivel a megbeszélések még korai szakaszban tartanak” – olvasható a Hyundai legfrissebb nyilatkozatában. 

az Apple önvezető elektromos autójának látványterve hátulról

Az Apple egyelőre nem kommentálta a felröppent híreket, ám a legfrissebb, kiszivárgott információk szerint a céget még legalább öt év választja el attól, hogy egy saját, önvezető elektromos autót dobjon piacra a korábban meghirdetett Project Titan részeként. A várakozások szerint az Apple Car legkomolyabb versenytársa a Tesla Model Y és a Model 3, valamint az új Volkswagen EV-k, például az ID.3 és az ID.4 lehet.



Forrás:

CarBuzz

 

Ajánlott cikkek: