Létrehozva: 2021-01-07 14:14:46

A Bentley 101 éves története legjobb évét zárta 2020-ban

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Sem a koronavírus, sem a Brexit nem tudta megállítani a luxusmárkát.


Nyugodtan kijelenthető, hogy a 2020-as volt az autóipar történetének egyik legrosszabb éve. A múlt esztendő a legtöbb gyártó számára különösen viszontagságosra sikerült, ám remélhetőleg az idei év több pozitívumot tartogat majd. A legtöbb cég nemhogy a képtelen volt növelni az eladásait, de nagyrészüknek még a tavalyi számokat sem sikerült elérni, vagy megközelíteni. Ez a megállapítás azonban egyáltalán nem érvényes a Bentley esetében. 

A brit luxusautó-gyártó a COVID-19 koronavírus-járvány, valamint a Brexit ellenére is rekord eladásokkal zárta a 2020-as évet. A crewe-i márka összesen 11 206 járművet értékesített, amely két százalékos gyarapodást jelent az előző évhez viszonyítva. Ez pedig egyúttal azt is jelenti, hogy ami az eladásokat illeti, a Bentley 101 éves történetének eddigi legsikeresebb esztendejét tudhatja maga mögött. 

Bentley Continental GT, GT Convertible, Flying Spur és Bentayga egymás mellett

Annak ellenére, hogy a pandémia kitörését megelőzően nagyobb forgalomra számítottunk, ha figyelembe vesszük az év jelentős részében a világon érvényben lévő korlátozásokat és azok mértékét, akkor ez a rekord értékesítési teljesítmény is hűen tükrözi, mekkora potenciál rejlik a márkában” – nyilatkozta Adrian Hallmark, a Bentley vezérigazgatója.

Ha alaposabban szemügyre vesszük a brit gyártó 2020-as helyzetét, az eredmény még inkább elismerésre méltó. A vírus első, tavaszi hulláma alatt a cég kénytelen volt hét hétre beszüntetni mindennemű tevékenységét. Az ezt követő kilenc hétben – a korlátozó intézkedések miatt – a vállalat gyártási kapacitását 50 százalékra csökkentették. A Bentley úgy véli, hogy a tavalyi évben mindezek ellenére képesek voltak ilyen sikert elérni, ez elsősorban a frissített termékpalettának – köztük a ráncfelvarráson átesett Bentayga modellcsaládnak – köszönhető. 

Ezek után nem számít meglepetésnek, hogy a luxus SUV bizonyult a gyár legnépszerűbb termékének 2020-ban. Önmagában a Bentayga értékesítései a teljes éves mennyiség mintegy 37 százalékát tették ki. A második legsikeresebb modellnek a Continental GT bizonyult 24 százalékkal, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára a GT Convertible állhatott fel 15 százalékos teljesítménnyel.

a Bentley 2020-as eladási statisztikái régiók szerinti bontásban

Ha az előttünk álló évre tekintünk, a hangulatot az óvatos optimizmus jellemzi, mivel továbbra is nagyon sok a homályos, bizonytalan pont. Egy azonban kristálytiszta és sziklaszilárd, mégpedig az elkötelezettségünk a fejlődés mellett. Ennek első lépése a Bentayga Hybrid érkezése” – tette hozzá Hallmark.

Bentley Bentayga terepezés közben, szemből

 

Forrás:

Motor1

 

Ajánlott cikkek: