Létrehozva: 2021-01-04 10:19:56

Frissítette a Model Y belterét a Tesla

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A 2021-es Model 3 módosításai átkerültek az elektromos SUV-ba is.


A Tesla frissítette a Model Y elektromos SUV utasterét. A változások a 2021-es Model 3-ason korábban már bemutatott újításokhoz igazodnak, és elsőként a kaliforniai vállalat Kínában gyártott autóin jelennek majd meg.

A Palo Altó-i elektromosautó-gyártó még a tavalyi év végén jelentett be több apróbb frissítést, amelyek a 2021-es évjáratú Model 3-asok külső és belső megjelenését érintették.

Mivel a Model 3 és a Model Y dizájnja roppant hasonló, így nem számít túlzottan nagy meglepetésnek, hogy az idei évtől kezdődően az elektromos SUV-ba is átemelték azokat az újdonságokat, melyeket a villanyszedánban már szemügyre vehettünk 2020-ban. 

2021-es Tesla Model Y beltere a kínai konfigurátorban

A legjelentősebb és legszembetűnőbb változtatás – akárcsak a Model 3 esetében – az új középkonzol. Az eddigi egységes, fényes, zongoralakk bevonattal ellátott burkolatot egy sokkal tradicionálisabbnak mondható, krómszegélyekkel ellátott, matt felület váltotta fel, ráadásul a konzol kialakításán is változtattak, és a felnyíló fedelet tolófedélre cserélték. Emellett hiába is keresnénk a telefontöltő fedelét, helyette egy műbőrrel bélelt mélyedést találunk. További változás, hogy a konzol műbőrborítását varratokkal látták el.

Külön érdekesség, hogy a Tesla eszközölt néhány olyan módosítást is a Model Y utasterében, amelyeket nem a 2021-es Model 3-ból emeltek át. Az egyik ilyen változtatás az online konfigurátorban található képeken is látható, mégpedig az ajtókon elhelyezett új faberakású panel formájában. 

2021-es Tesla Model Y középkonzolja közelről a kínai konfigurátorban

Bár ezek a frissítések egyelőre még csak a Kínában gyártott Model Y konfigurátorában találhatóak meg, a Tesla eddigi gyakorlata alapján joggal számíthatunk rá, hogy hamarosan már az Egyesült Államokban készített elektromos SUV-kban is meg fognak jelenni, hiszen a Model 3 újdonságait is elsőként a kínai modelleken vezették be. 

A hírek szerint a kaliforniai cég hamarosan megkezdi a Model Y kiszállítását Kínában. Erre utalnak azok a tavalyi év végén készült fotók is, melyeken több példány is látható az elektromos SUV-ból a Gigafactory Sanghaj mellett. 

A pletykák felröppenését követően a hivatalos bejelentésre sem kellett sokat várni. 2021 első napjaiban a Tesla megerősítette, hogy a kínai fővárosban megkezdik a Model Y gyártását, az első vásárlók pedig még ebben a hónapban kézhez vehetik majd vadonatúj elektromos SUV-jukat. 

2021-es Tesla Model Y kormánya és ajtaja közelről a kínai konfigurátorban

Ami az anyagiakat illeti, a Model Y ára 339 900 kínai jüanról (aktuális árfolyamon átszámítva mintegy 15,5 millió forintról) indul a Long Range Dual Motor kivitel esetében, míg a Performance verzióért 369 900 jüant (16,8 millió forintot) kell majd fizetni. 

A délkelet-ázsiai ország piacán a Nio, valamint az Xpeng által gyártott SUV-k lehetnek a Tesla Model Y legnagyobb kihívói. 



Forrás:

Electrek

 

Ajánlott cikkek:



Ha Te is szeretnél Teslát venni, akkor keresd Mudri Dániel kollégánkat, aki készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, [email protected]).