A Daimler felpörgetné az elektromobilitásra történő átállást
2 héttel, 2 nappal ezelőtt

A Daimler felpörgetné az elektromobilitásra történő átállást

Már az évtized vége előtt megszabadulnának a legtöbb belső égésű motoros modelljüktől.

A Mercedes-Benz tulajdonosa, a Daimler szeretné felgyorsítani az elektromobilitásra történő átállást és azt tervezi, hogy lényegében már az évtized végére száműzi palettájáról a belső égésű motoros modelleket – derül ki az Automobilwoche jelentéséből.

Ez azt jelenti, hogy minden jelenlegi modellszériának elkészül a tisztán elektromos változata, valamint a plug-in hibridek szerepe is megszűnhet 2030-at követően.

A belső égésű motorok gyártásának beszüntetésére vonatkozóan nincs konkrét dátum, hiszen a töltési infrastruktúra kiterjedtségének függvényében 2030 után is lesznek olyan piacok, ahol igény lesz ezekre az autókra.

A hírek szerint a Daimler vezérigazgatója, Ola Källenius július 22-én fogja prezentálni a cég terveit és stratégiáját, egyúttal bejelenti a további elektromos modellek számára készülő új platformokat, valamint a cég saját szoftveres operációs rendszerének 2024-es bevezetését is.

Ola Källenius egy Mercedes EQS mellett pózol

Korábban a Daimler úgy kalkulált, hogy a hálózatról tölthető autók értékesítése az évtized végére a cég eladásainak több mint 50 százalékát fogja adni.

A kizárólag elektromos hajtásra történő átállás különösen Európában kiemelt jelentőségű, ahol a szigorúbb CO2-kibocsátási határértékek várhatóan az EURO 7-es norma érkezésével gyakorlatilag ellehetetlenítik a belső égésű motoros autókat.

A Jaguar 2025-től, a Volvo és a Bentley 2030-tól már csak tisztán elektromos autókat fog gyártani. Az Opel 2028-tól, a Ford 2030-tól, a Volkswagen pedig 2035-től szünteti be a belső égésű motoros autók értékesítését Európában. Az Audi a következő évtized elejétől már csak Kínában értékesít benzines és dízel autókat.

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

Forrás:

Automotive News Europe

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
7 órával, 56 perccel ezelőtt

2022 elején jöhet az új Alpina B4 Gran Coupe?

A 4-es BMW módosított változata a híresztelések szerint négyajtós formában érkezhet meg jövő év elején.

Elolvasom
4 nappal, 9 órával ezelőtt

Kvantumszámítógépek használatába kezd a Volkswagen

A német vállalat vizsgálja a jövő egyik meghatározó technológiájának legmegfelelőbb alkalmazását.

Elolvasom