Létrehozva: 2021-07-09 08:40:50

Az Audi 2-3 éven belül profitot vár az elektromos autók eladásából

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A német autógyártó 2026-tól leállítja a belső égésű motorok gyártását, 2033-tól pedig tisztán elektromos márkává kívánnak válni.


 

Sok más autógyártóhoz hasonlóan az Audi is kitűzte az elektromos átállással kapcsolatos céldátumokat. A tervek szerint 2026-tól leállítják az új belső égésű motorok fejlesztését, 2033-tól pedig csak alternatív meghajtású járműveket fognak értékesíteni. Ez azt jelenti, hogy az Audinak mostantól számítva 12 éve van az átállás megvalósítására, ám vezérigazgatójuk szerint az elektromos autók már hamarabb is profitot hozhatnak.

Audi A6e-tron

Markus Duesmann úgy véli, a villanyautók akár már 2-3 éven belül nyereséget termelhetnek. Az Audi első embere az évtized végére 30 százalékkal megnövelné az elektromos járművek gyártási volumenét, ami 2030-ra évi 3 millió példányt jelenthet.

A vezérigazgató által elmondottakból kivehető, hogy a tisztán elektromos kínálat nem annyira nyereséges, mint az Audi belső égésű motorral hajtott járművei. Mivel Duesmann viszonylag rövid időn belül lehetséges profitot vár, a villanyautós eladások már most sem állhatnak annyira rosszul. Ami a 2020-as eladási mutatókat illeti, az Audi a tavalyi évben több, mint 47 ezer e-tron, tisztán elektromos modellt értékesített.

A tervek szerint az Audi 2030-ra az A4 és A6 modellekből is kizárólag elektromos változatot szeretne a piacra dobni.

Ajánlott cikkek:

Forrás: