Mostantól még egyszerűbben hozzá lehet férni a Teslák feketedobozához
3 hónappal, 2 nappal ezelőtt

Mostantól még egyszerűbben hozzá lehet férni a Teslák feketedobozához

Nem olcsó, de roppant hasznos lehet, ha vitás szituációkat kell tisztázni.

A Tesla „Event Data Recorder” (EDR) úgy működik, mint egy repülőgép feketedoboza: gyakorlatilag a jármű összes paraméterét rögzíti és mindazt, amit a sofőr az autóban csinál. Ezek az adatok megmutatják, hogy adott pillanatban mekkora sebességgel halad a kocsi, a sofőr mennyire nyomja le a pedálokat, mekkora erők hatnak a járműre, milyen funkciók vannak ki- vagy bekapcsolva, mely biztonsági övek vannak becsatolva, és ennél még jóval több mindent.

Éppen ezért egy baleset kapcsán az EDR által rögzített információk kulcsfontosságúak lehetnek a vezető, valamint az esetet vizsgáló hatóságok számára. Korábban a Teslát használók gyakran ütköztek nehézségekbe, amikor az EDR adatait szerették volna letölteni. A kaliforniai cég most ezt teszi egyszerűbbé.

EDR kit a Tesla járműveihez

Az elektromosautó-gyártó által most elindított EDR Resources honlapon minden szükséges szoftver és hardver beszerezhető az EDR adatainak lehívásához. Emellett a Tesla részletes használati útmutatóval is szolgál az adott modell és évjárat függvényében.

Bár a szükséges szoftver ingyenes, de a kábelek és az USB-CAN adapter összesen 1200 dollárba (aktuális árfolyamon számolva 360 ezer forintba) kerül.

Ez egy rendkívül hasznos újítás lehet, amikor a sofőrnek egy-egy vitás szituációban bizonyítania kell az igazát, hogy nem ő hibázott, és mindent elkövetett annak érdekében, hogy elkerülje a balesetet.

balesetet szenvedett Tesla Model Y

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.

Forrás:

InsideEVs

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
8 órával, 23 perccel ezelőtt

2022 elején jöhet az új Alpina B4 Gran Coupe?

A 4-es BMW módosított változata a híresztelések szerint négyajtós formában érkezhet meg jövő év elején.

Elolvasom
4 nappal, 10 órával ezelőtt

Kvantumszámítógépek használatába kezd a Volkswagen

A német vállalat vizsgálja a jövő egyik meghatározó technológiájának legmegfelelőbb alkalmazását.

Elolvasom