Létrehozva: 2021-04-13 12:11:03

A Porsche Cayenne hamarosan elektromos kivitelben is elérhető lehet

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.
A Taycan-project vezetője felel majd a tisztán elektromos SUV fejlesztéséért.

Az Autoweek információi szerint a Porsche Cayenne következő generációja a modell története során először villanyos hajtásláncot is kap.

Még 2019-ben röppentek fel a Cayenne elektromosításáról szóló pletykák, ám a legújabb fejlemények tükrében komoly esély mutatkozik rá, hogy a közeljövőben ezek a találgatások realitássá váljanak. Az Apple-höz távozó Manfred Harrer helyét Stefan Weckbach vette át, mint a Cayenne-projekt fejlesztésének vezetője.

Porsche Cayenne E-Hybrid szemből

Porsche Cayenne E-Hybrid hátulról

 

Korábban Weckbach felügyelte a Taycan fejlesztését, és a szakember 2016 óta vezeti a stuttgarti cég EV-programját. Egy belső forrás szerint ennek csak egyetlen logikus magyarázata lehet, mégpedig az, hogy a Cayenne-ből is elektromos modell lesz.

A forrás nem osztotta meg, hogy a 2002 óta gyártott SUV mikortól lesz elérhető elektromos kivitelben, de ez valószínűleg csak 2024-ben vagy 2025-ben fog bekövetkezni, mivel a jelenlegi, harmadik generációs modellt 2017-ben dobták piacra. 

Minden bizonnyal a Cayenne EV is az Audival közösen fejlesztett PPE-platformra fog épülni, akárcsak a Taycan és az elektromos Macan, amely 2022-ben érkezik, viszont egyúttal elérhető lesz belső égésű motoros verzióban is. A Porsche már most is kínál villanyosított kivitelt a Cayenne-ből, mint például a csúcsmodellnek számító Turbo S E-Hybridet, amiben egy 4 literes V8-as és egy elektromotor dolgozik együtt. 

A Porsche célja, hogy 2030-ra a globális értékesítései 80 százalékát az EV-k adják.

Porsche Cayenne E-Hybrid szemből, menet közben

Weboldalunkon is elérhetőek a Porsche modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.

 

Forrás:

CarBuzz

 

Ajánlott cikkek: