Létrehozva: 2017-10-13 14:13:00

Közel készül a Ford EcoSport

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A növekvő Európai igények hatékonyabb kielégítéséhez a Ford Romániában kezdte meg az EcoSport gyártását


Az európai piacot eddig Indiából látták el Ford EcoSportokkal, viszont egyre több ember érdeklődik a formás szabadidő-autó után, így eljött az ideje, hogy Európában is beindítsák a gyártást. Steven Armstrong, a Ford Motor Company EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióért felelős alelnöke reméli, hogy az európai Ford SUV-értékesítés a továbbiakban is virágozni fog, hiszen 2016-ban 30 százalékkal növekedett a crossoverek eladása.

Ford EcoSport csomagtartó

Az egyre népszerűbb szegmens forgalmának növekedése új munkahelyeket teremt a craiovai üzemben, év végéig 1700 új állást létesíthetnek a Ford Romániai üzemében. A Ford komoly beruházásokat hajtott végre az üzemben, ahol 2008-ig Daewo modelleket gyártottak, így most már világszínvonalon üzemelhet tovább.

Ford EcoSport kabin

Az EcoSport elsősorban a fiatalokat célozza meg, nem csak magasra emelt karosszériájával, hanem szolgáltatásaival is. A tágas utastérben megtalálható az AppLink technológiával kiegészített Ford SYNC funkció, melyen a csatlakoztatott okostelefon szolgáltatásai és a navigáció is hangutasításokkal vezérelhetők. A motorpaletta egy turbó nélküli 1,5 literes 110 lóerős benzinessel indul, bár kérhető az 1,0 literes háromhengeres EcoBoost is, az egyetlen dízel az 1.5 TDCi 95 lóerővel. Az autó csak elsőkerék-hajtással érhető el, a gázolajos változatokhoz kérhető automata váltó is, plusz 400 ezer forintért. Ha valakinek csak a fogyasztás számít, az kérje a dízellel, hiszen a gyári adatok szerint beéri 4,4 literes átlagfogyasztással 100 kilométeren.

Ford EcoSport külső

Forrás:

MTI

Ajánlott cikkeink: