Létrehozva: 2017-05-05 10:12:00

Felülkerekedhet-e a Nissan a Teslán?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Komoly riválisa lehet az új Nissan Leaf a Teslának, a világ legnagyobb darabszámban értékesített elektromos autójának új változatát ősszel mutathatják be


Ha elektromos autó, akkor a többségnek a Tesla ugrik be először. Viszont nem ő az egyeduralkodó az elektromos autók piacán. A világ legnagyobb számban értékesített EV-je a Nissan nevéhez fűződik. A Leaf az évek során több ráncfelvarráson esett át, de a hatótávolság terén nem tudtak felzárkózni a Teslához. Ez azonban nem tarthat sokáig.

Nissan IDS koncepció

A Motor1 szerint szeptemberben mutatkozhat be a Leaf újgenerációs változata, ami minden eddiginél nagyobb hatótávolságot ígér. A jelenlegi modell 250 km-re képes egy feltöltéssel, az új darab a nagyobb akkupakkal akár 321 km-re is elvihet. Az autó 2018-tól érkezhet.

Nissan IDS koncepció

A Tesla idén nyáron kezdi gyártani a Model 3-at, ami 344 km-es hatótávval büszkélkedhet. Ugyan ez több, mint a Leaf teljesítménye, de a Nissan reklámja beigazolódhat, mert a japánoknál nem kell várni több évet az autó átvételére, mint az amerikaiaknál, ugyanis a Model 3-ak csak 2019-ben juthatnak el a leendő gazdájukhoz.

Nissan IDS koncepció

A képeken lévő IDS koncepció vonalaiból biztosan meg fog tartani néhányat a Nissan. Tovább kell menetelniük, 2020-ra egy olyan Leafet dobnának piacra, ami 550 km megtételére volna képes, ezzel még inkább gyengítve a Tesla eladási mutatóit.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: