Létrehozva: 2017-04-19 14:05:00

Érzéki tisztaság árad az új A-osztály szedánból

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Kínában fedte a fel a Mercedes az A-osztály szedán verzióját – az autó maga is káprázik, nem beszélve a 3D-s fényszórókról


A széles hűtőráccsal és szögletes lámpákkal felszerelt új A-osztály sokban hasonlít a Mercedes AMG GT Conceptre. A fényszórói azonban sokkal szögletesebbek, ráadásul 3D-s technológiának köszönhetően különböző színekben pompázik, függően az UV bevonat színétől.  A hátsó világítótestek viszont ugyan olyan belső rácsszerkezettel rendelkeznek, szemet gyönyörködtetően tükrözve a belőle áradó fényt.

Mercedes A-osztály szedán

Az új A-osztály szedán változata a CLA és a C-osztály közé lesz pozícionálva, a maga 457 centiméterével. Emellett 9 centivel szélesebb és valamivel magasabb is lesz a kupé arányokkal rendelkező mini lépcsőshátú. Mindentől függetlenül a Concept A már most eléggé megnyerő, főleg a nagycsaládos anyukák körében lesz majd igen népszerű, mert azért ez mégis csak egy csajos autó.

Mercedes A-osztály szedán

A Mercedes az „érzéki tisztaság” mentén próbált alkotni, Gorden Wagener főtervező szerint tökéletes arányok, érzéki felületek és vonalak jellemzik az autót, ami egy új dizájnelvet forradalmasíthat az autótervezésben.

Mercedes A-osztály szedán

A hajtással kapcsolatban nem közöltek még információt, de várhatóan a turbós, négyhengeres motor lesz a legnépszerűbb, ami az AMG jóvoltából akár 355 lóerőt is produkálhat. A következő generációs Mercedes MFA platformra építik majd az autót, ami méltó ellenfele lesz az Audi A3 szedánnak.

Forrás:

Ajánlott cikkeink: