Létrehozva: 2022-04-04 12:23:21

Drónfelvételen járhatjuk be a Tesla berlini gyárát – VIDEÓ

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Különleges felvételeken láthatjuk, hogyan épülnek az elektromos autók a Giga Berlinben.


Az eredeti tervekkel ellentétben a Tesla végül március végén nyithatta meg első európai gyárát, az 5 milliárd euróból felépített Giga Berlint. Az esemény apropóján az amerikai vállalat egy rövid videót tett közzé, amelyben egy látványos drónfelvétel segítségével kaphatunk bepillantást a kulisszák mögé.

A háromperces videón nemcsak a Giga Berlin hatalmas létesítménye látható, hanem közelről is egfigyelhetjük, hogyan készül a Model Y elektromos crossover, kezdve a karosszériaelemek elkészítésétől az összeszerelés folyamatán át egészen a fényezésig.  

A Tesla legújabb üzemének megnyitója nyolc hónapot csúszott, köszönhetően a különféle környezetvédelmi aggályoknak és a bürokratikus nehézségeknek. Az üzem március 4-én kapta meg az engedélyt a gyártás megkezdésére, a hivatalos megnyitóra – melyen Olaf Scholz német kancellár és több magasrangú politikus is részt vett – pedig március 22-én került sor.  

A tervek szerint összesen 12 ezer alkalmazott dolgozik majd a Giga Berlinben, ennek köszönhetően ez a létesítmény lesz Brandenburg tartomány legnagyobb munkaadója. Azt követően, hogy teljes kapacitással lesz képes üzemelni, a gyárban éves szinten 500 ezer elektromos jármű fog készülni, emellett pedig 50 gigawattóra akkumulátorkapacitást állítanak majd elő.

A JPMorgan becslései szerint a Tesla Giga Berlin 2022-ben nagyságrendileg 54 ezer, míg 2023-ban mintegy 280 ezer autót gyárt majd. Az 500 ezres célszámot várhatóan 2025-ben sikerül majd elérni.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Motor1