Létrehozva: 2022-04-01 12:09:11

A Jaguar Land Rover 2030-ra lefelezné a cég emisszióját

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A brit vállalat 2039-re el kívánja érni a nettó zéró károsanyag-kibocsátást.


Ambiciózus terveket fogalmazott meg a Jaguar Land Rover a járműflottájának használata és a gyártási folyamatai során keletkező üvegházhatású gázok csökkentésével kapcsolatban.

A 2015-ös Párizsi Megállapodásban meghatározott célkitűzésekkel összhangban a Jaguar Land Rover 46 százalékkal csökkenti a működéséből származó, valamint az egyéb tevékenységéhez kapcsolódóan 56 százalékkal redukálja az üvegházhatású gázok kibocsátását a következő nyolc évben.

elektromos Jaguar i-PaceEmellett a brit cég 60 százalékkal mérsékeli az általa gyártott járművek károsanyag-kibocsátását azok teljes élettartama során. Ennek elérésében kulcsfontosságú tényező lesz a modellpaletta villanyosítása. A Jaguar 2025-től kizárólag tisztán elektromos járműveket dob piacra, míg a Land Rover első villanyhajtású modellje 2024-ben érkezik, és az évtized végére minden jelenlegi autója elérhető lesz tisztán elektromos hajtáslánccal is.

A Jaguar Land Rover távlati célja, hogy 2039-re egy nettó zéró károsanyag-kibocsátással rendelkező céggé váljon.

A vállalat egyelőre nem közölt részleteket azzal kapcsolatban, pontosan hogyan fogja csökkenteni emisszióját, azt azonban elárulta, hogy a karbonsemlegességi törekvés minden területet érinteni fog a tervezést és a felhasznált anyagokat, a gyártási folyamatokat, az ellátási láncot, egészen a járművek újrahasznosításáig.

Range Rover SV Serenity és Intrepid egymás mellettA fenntarthatóságért az újonnan kinevezett Rossella Cardone felel majd, aki elmondta, a célok meghatározását követően elérkezett a tettek ideje. A környezettudatosságot és a fenntarthatóságot a Jaguar Land Rover szerves részévé kívánják tenni, hogy minimalizálják a cég teljes működésének környezeti lábnyomát.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Jaguar és a Land Rover modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Autocar