Létrehozva: 2020-06-30 11:05:06

BMW X5 M Competition: valóban a legjobb teljesítményű SUV a piacon?

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az X5 M Competition egy valódi fegyver, ezt mutatja a The Straight Pipes Youtube csatornáján megtalálható videó is.


Egy olyan világban, ahol egyre több ember vásárol crossovereket és SUV-kat, az autógyártók, amelyeknek korábban még nem volt ilyen üzleti ága - mint például a Bentley, a Rolls-Royce és a Lamborghini-, az utóbbi években belekóstoltak ebbe a szegmensbe is. Ugyan az X5 M Competition a piac alacsonyabb szintjén helyezkedik el, mint az előző három gyártó modelljei, a közelmúltbeli tesztek kimutatták, hogy az X6 M Competition testvére ugyanolyan gyorsan hagyja el a rajtvonalat, mint a mindenható Lamborghini Urus.

A legfontosabb ok, amiért az X5 M Competition ilyen gyors, az nem más mint a 4,4 literes, duplaturbós V8-as erőforrás, amely 617 lóerő és 750 Nm nyomaték leadására képes. Tekintettel arra, hogy korábban számtalan példa volt a teljesítményszámok alulértékelésére, gyanítható, hogy a SUV több lóerővel és nyomatékkal rendelkezik, mint azt állítják.

Akárhogy is, a fejlett összkerékhajtású rendszernek köszönhetően csupán 3,8 másodperc kell az autónak a 0-100 km/órás sprint teljesítésére. Az elektronikusan korlátozott sebesség az alapmodellnél 250 km/óra, az M Driver’s csomaggal pedig 290 km/óra. Noha a gyorsítás brutális, a The Straight Pipes megjegyzi, hogy a rajtprogramot meglehetősen nehéz engedélyezni, és nem is mindig működik, azaz a gyorsulás kissé inkonzisztens lehet.

Az X5 M Competition természetesen nem csak a teljesítményről szól. Mivel az X5 család tetején helyezkedik el, a belső tere is rendkívül fényűző, és rengeteg lenyűgöző technológiát tartalmaz, például egy forgalmi dugó segédfunkciót és a különféle külső kamerák dashcamként való használatának lehetőségét.

Forrás:

Ajánlott cikkek: