A Volkswagen célja a karbonsemleges működés elérése
2 hónappal, 3 héttel, 4 nappal ezelőtt

A Volkswagen célja a karbonsemleges működés elérése

A cég gyárai 2030-ig átállnak a megújuló energia használatára.

Az autógyártók mindent elkövetnek, hogy autóik minél hatékonyabbak és a környezetkímélőbbek legyenek, ám az igazság az, hogy maguk a járművek csak egy egészen kis részét teszik ki annak a környezeti lábnyomnak, amely egy gyártó a tevékenysége során létrehoz.

Éppen ezért a Rimac új központja már teljesen szén-dioxid-semlegesen üzemel. Hasonló célokat tűzött ki a Porsche és a Bugatti is, most pedig a Volkswagen ismertette a Way to Zero programját, melynek keretében az egész márka karbonsemleges működésre fog átállni.

A Volkswagen az ID.3 és az ID.4 formájában már elkezdett „zöldebb” autókat gyártani, és európai járművei esetében 2030-ig mintegy 40 százalékkal szeretné csökkenteni a CO2-kibocsátást. Amennyiben sikerülne teljesíteni ezt a célt, az azt jelentené, hogy a VW átlagosan 17 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsátana ki flotta szinten.

Volkswagen ID.3 oldalról és felülről

Amellett, hogy minél inkább felgyorsítaná az emobilitásra való áttérést, a német vállalat szerint komoly hangsúlyt kell fektetni az EV-k gyártásának és üzemeltetésének nettó CO2-semlegessé tételére, valamint a régebbi elektromos autók nagyfeszültségű akkumulátorainak szisztematikus újrahasznosítására.

Ahhoz, hogy biztosítható legyen, hogy a járműgyártásnak nincs általános hatása a környezetre, az energiának megújuló forrásból származnia. Ezért a Volkswagen számos új, 2025-ig elkészülő szél- és naperőmű építését is támogatja Európában. A cég szerint ezek a projektek együttesen körülbelül hét terrawattóra zöld energiát fognak termelni, és 2030-ig a kínai üzemek kivételével minden gyára megújuló energiával fog üzemelni.

Weboldalunkon is elérhetőek az Volkswagen modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.

Forrás:

CarBuzz

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
8 órával, 5 perccel ezelőtt

2022 elején jöhet az új Alpina B4 Gran Coupe?

A 4-es BMW módosított változata a híresztelések szerint négyajtós formában érkezhet meg jövő év elején.

Elolvasom
4 nappal, 10 órával ezelőtt

Kvantumszámítógépek használatába kezd a Volkswagen

A német vállalat vizsgálja a jövő egyik meghatározó technológiájának legmegfelelőbb alkalmazását.

Elolvasom