A Mercedes elektromos kisbusszal bővíti palettáját
1 hónappal, 5 nappal ezelőtt

A Mercedes elektromos kisbusszal bővíti palettáját

Az EQT akár hétszemélyes kivitelben is elérhető lesz.

A Mercedes-Benz betekintést enged a legújabb elektromos kisbusz koncepciójába, amely a német gyártó elmondása alapján már csaknem kész a sorozatgyártásra, és azon modellek között szerepel, melyekkel jövőre kívánja bővíteni tisztán elektromos palettáját. A Mercedes T-osztály elektromos megfelelője akár hét személy szállítására is alkalmas lesz.

„Az EQT azok számára lehet opció, akiknek az utazásaik során rengeteg pakolható térre és maximális variálhatóságra van szükségük, mindezt a kényelem és a stílus feláldozása nélkül” – nyilatkozta Marcus Breitschwerdt, a Mercedes furgonokért felelős vezetője.

Az EQT közvetlen riválisai között olyan modellek találhatók, mint a Volkswagen Transporter elektromos változata, az ID.Buzz, amely 2023-ban érkezhet meg a kereskedésekbe.

Mercedes EQT szemből

A tervezési koncepció fontos elemeit jelentik a mindkét oldalon megtalálható tolóajtók, melyek könnyebb hozzáférést biztosítanak a harmadik üléssorhoz.

A Mercedes kisteherautókért felelős részlege a jövőben nagyobb figyelmet kaphat, miután a Daimler idén megvalósítja a nehézteherautók gyártásáért felelős részleg önálló üzletággá fejlesztését. A divízió az utóbbi években komoly bevételeket termelt, és továbbra is Mercedes részét képezi majd, amely sokkal inkább a nagy pénzügyi megtérülést generáló luxusjárművekre kíván összpontosítani.

Mercedes EQT oldalról, nyitott tolóajtóval

A kisteherautó-divízió azon törekvései kudarcot vallottak, hogy a Renault-val és a Nissannal közösen fejlesszenek járműveket a költségkímélés jegyében.

A gyenge eladási adatok miatt a Mercedes levette palettájáról a Nissan Navara alapjaira épülő X-osztályos pickupot, de a Renault alkatrészek felhasználásával készített Citan kisteherautó komoly csalódást jelentett a vásárlóknak a kifogásolható minősége miatt.

Mercedes EQT hátulról

Weboldalunkon is elérhetőek a Mercedes modelljei. Amennyiben valamelyikről szeretnél részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy emailben.

Forrás:

Automotive News Europe

Ajánlott cikkek:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
15 órával, 4 perccel ezelőtt

Frissítik a Mercedes-AMG GT 4 ajtós Coupéját 2022-re

A 63-as kivitel vadonatúj, adaptív felfüggesztéssel érkezik.

Elolvasom
1 nappal, 14 órával ezelőtt

A Tesla Model 3 már a 16. legkelendőbb személyautó a világon

A kaliforniai szedán minden idők legnagyobb példányszánban eladott elektromos autója.

Elolvasom