Létrehozva: 2020-12-15 12:04:32

2022-ig hat új elektromos Mercedes modell érkezik

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az EQB kompakt SUV-t már jövőre elkezdik gyártani Kecskeméten.


A Mercedes-Benz hivatalosan is megerősítette, hogy az előttünk álló két évben, vagyis 2022 végéig hat vadonatúj, tisztán elektromos modellt kíván piacra dobni. Ezek az EQA, az EQB, az EQS, illetve az EQE lesznek. Utóbbi kettőből SUV kivitel is készül.

Így a már útjára indított EQC és EQV modellekkel együtt az EQ-család nyolctagúra bővül. A kibővített paletta autóit egyébiránt a Mercedes három különböző kontinensen, összesen hét helyszínen gyártja majd. Emellett az is kiderült, hogy az EQS és az EQE (az SUV változatokkal együtt) nem az EQ, hanem az új EVA-platformra fog épülni. 

Bár a Mercedes meglehetősen lassan kezdett hozzá a palettája elektromosításához, ám most úgy tűnik, a német gyártó elérkezettnek érzi az időt ahhoz, hogy drasztikusan felgyorsítsa a folyamatot. 

elektromos Mercedes-Benz EQS a gyártósoron, szemből

A csillagos márka által közreadott hivatalos közleményből kiderül, mikor és hol fogják megkezdeni a beharangozott hat új villanyautó gyártását a következő években:

  • A Mercedes a németországi Sindelfingenben található gyárában kezdi meg 2021 első felében az EQS elektromos luxusszedán gyártását.
  • A márka első tisztán elektromos kompakt SUV-ja, az EQA gyártása szintén 2021-ben indul a németországi Rastattban, valamint Kínában, a Mercedes pekingi üzemében.
  • Hazánkban, Kecskeméten készül majd a cég másik kompakt villanyos SUV-ja, az EQB, amely ugyancsak jövőre kerül a gyártósorra, majd nem sokkal később Pekinben is elkezdik a modell gyártását.
  • 2022-ben az alabamai Tuscaloosában elindulhat az EQS és az EQE modellek SUV változatának elkészítése.

Az ’Electric First’ stratégia révén a Mercedes-Benz következetesen a CO2-semlegesség felé vezető úton halad, és jelentős beruházásokat hajt végre az átalakítás érdekében. Gépjármű-portfóliónk elektromossá válik, és ezáltal a globális gyártási hálózatunk is a jármű- és az akkumulátor-gyárakkal együtt. Az élen kívánunk járni az e-mobilitás területén, és kiemelt figyelmet szentelünk az akkumulátor-technológiára. Átfogó megközelítést alkalmazunk, a kutatás-fejlesztéstől kezdve a gyártásig, beleértve a stratégiai együttműködést is” – nyilatkozta Markus Schäfer a Daimler kutatási vezetője, és a Mercedes-Benz vezérigazgatója a bejelentéssel kapcsolatban. 

elektromos Mercedes-Benz EQB kompakt SUV szemből, menet közben

 

Forrás:

Electrek

 

Ajánlott cikkek: