Létrehozva: 2022-05-16 14:19:56

VW: az e-autók hamarosan utolérik a hagyományos kocsikat

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Herbert Diess vezérigazgató 2025-re megfosztaná a Teslát vezető pozíciójától.


A Volkswagen-csoport szerint az elektromos járművek értékesítése a vártnál hamarabb lesz éppolyan jövedelmező, mint a belső égésű motoros autók esetében – árulta el a cég vezérigazgatója, Herbert Diess.

A VW korábban úgy kalkulált, hogy ez az állapot 2-3 éven belül következhet be annak köszönhetően, hogy az autóipart jelenleg sújtó nehézségeket jól menedzselte a vállalat, pénzügyileg megerősödött és ellenállóbbá vált a hasonló válsághelyzetekkel szemben – fejtette ki a cégvezető a részvényeseknek tartott beszámolójában.

Diess korábban hangot adott azon céljának is, hogy a Volkswagen a Teslát megelőzve a világ elsőszámú elektromosautó-gyártójává kíván válni 2025-re, hiszen a német cég jóval több lehetőséget kínál a vásárlóknak a luxus és prémium autóktól kezdve a szélesebb tömegeknek gyártott modellekig.

elektromos autó akkumulátorcsomagjaA VW-csoport összesen 452 ezer villanyautót értékesített a tavalyi évben, és azt akarja elérni, hogy 2030-ra az eladásainak felét a tisztán elektromos járművek adják.

Diess elmondta, hogy a tervek szerint a konszern idén 800 ezer, 2023-ban pedig 1,3 millió teljesen elektromos autót fog gyártani világszerte. Ugyanakkor Murat Aksel beszerzési igazgató hozzátette, a növekvő nyersanyagárak miatt a VW által forgalmazott járművek árai idén még tovább fognak emelkedni.

Végezetül Diess elárulta, szerinte ideális az időzítés, hogy tőzsdére vigyék a Porsche részvényeit, amelyre várhatóan az idei év utolsó negyedévében fog sor kerülni.

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe