Létrehozva: 2023-03-06 12:54:27

Németországban az egymilliót is meghaladta a forgalomban lévő elektromos autók száma!

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Német Szövetségi Közlekedési Hatóság jelentése szerint 2023. január 1-jén több mint 1 millió elektromos meghajtású személyautó volt forgalomban az országban, ami 63,8 százalékos növekedés egy év alatt.


A Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), azaz a Szövetségi Közlekedési Hatóság nevű hivatal friss jelentése szerint 2023. január 1-jén 1,013 millió elektromos meghajtású személyautó volt forgalomban az országban, ami 63,8 százalékos növekedés egy év alatt. Ez azt jelenti, hogy mostanra már több villanyautó fut a német utakon, mint amennyi plug-in hibrid autó, amelyek száma 864 ezerre nőtt, 52,8 százalékos növekedést produkálva.

Németország elektromos autók
Németország alternatív meghajtású személygépkocsi-állománya

Az igazán érdekes azonban az, hogy ez a hatalmas ugrás az előző évhez képest úgy történt, hogy a német gépjárműállomány alig változott. Tehát a statisztikák szerint a németek nem új autóval bővítették flottájukat, hanem a hagyományos meghajtású autójukról váltottak elektromosra.

A KBA adatai szerint január 1-jén 48,6 millió személygépkocsi volt forgalomban Németországban, amelyek közül 45 millió dízel- és benzinüzemű volt. Az előbbiek száma 2,6 százalékkal, utóbbiaké pedig 1,4 százalékkal csökkent 2022 januárja óta. A földgázzal és autógázzal üzemelő autók száma is csökkent, míg a villanyautók száma hatalmasan emelkedett.

Német elektromos autó töltés

Azt mondhatjuk, hogy a villanyautók száma robbanásszerűen növekszik Németországban, és egyre többen váltanak az elektromos hajtásra. Ha így folytatódik a trend, akkor hamarosan már a hagyományos meghajtású gépjárművek lesznek szokatlanok a német utakon.

Cikk forrása

  • kba.de
  • vaillanyautosok.hu

Képek forrása

  • Jens Büttner / dpa / Zentralbild / Picture Alliance / Getty Images
  • Sean Gallup / Getty Images