Létrehozva: 2022-03-25 10:10:48

Musk: a Cybertruck fejlesztése már idén befejeződhet

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A cél az, hogy az elektromos pickup gyártása 2023-ban megkezdődhessen.


A Tesla teljes 2021-es pénzügyi beszámolójának ismertetése során ismét terítékre került a régóta várt Cybertruck kérdése. Elon Musk elmondta, hogy a tisztán elektromos pickup érkezése még messze van, és hogy a 2023-as dátum csupán egy reménykeltő cél.

Míg a Rivian R1T és a GMC Hummer EV már megvásárolható, a Ford F-150 Lightning kiszállítása is hamarosan megkezdődik, a Cybertruck gyártásba kerülésének elhúzódása nem jó hír a Tesla számára. Néhány megrendelő már így is évek óta vár a platós teherautóra.

Musk kifejtette, hogy a Tesla nem lehet sikeres, ha továbbra is a jövőbeli termékein dolgozik, ezáltal pedig nem lesz képes kielégíteni a jelenlegi járművei iránti egyre növekvő keresletet.

Tesla CybertruckA dél-afrikai születésű milliárdos a Gigafactory Berlin megnyitóján azt is elárulta, a Tesla célja, hogy még idén befejezze a Cybertruck fejlesztését, így 2023-ban vélhetően megkezdődhessen a sorozatgyártás.

A kaliforniai cég még 2019 novemberében mutatta be az elektromos pickupot azzal a határozott céllal, hogy még 2021 vége előtt elkezdjék a gyártását. Később ezt 2022-re, majd legutóbb már 2023-ra halasztották.

A villanyos pickup két-, három- illetve négymotoros verzióban lesz elérhető. Musk megerősítette, hogy a Cybertruck gyártása a quad-motor kivitellel fog kezdődni és egyfajta technológiai csúcsmodell lesz, amelyben rengeteg olyan futurisztikus megoldással találkozhatunk majd, amelyekről nem is gondolnánk, hogy jelen pillanatban megvalósíthatóak lennének.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Tesla modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

InsideEVs