Létrehozva: 2017-08-16 13:34:00

A Salon Privé megünnepli a Ferrari 70. születésnapját

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Az itthon egyelőre nem túl ismert autóshow méltóképp ünnepli meg a Ferrari kerek évfordulóját, csodálatos autókat felvonultatva


A Salon Privé (teljes nevén Salon Privé Concours Masters) augusztus 31-e és szeptember 2-a között kerül megrendezésre az angliai Blenheim-palotában – fun fact: ebben a kastélyban született Winston Churchill is.

Ferrari Enzo a Salon Privén

Az esemény utolsó napját egyértelműen az olasz márkának fogják szentelni, ahol is a 70. születésnapra 70 Ferrari-modellt csodálhatnak meg az érdeklődők. A legidősebb közülük egy 1949-es Ferrari Tipo 166 Inter Coupé Touring, míg a legfiatalabb egy 2017-es LaFerrari Aperta.

Természetesen a két véglet közötti darabok is mind érdekesek, mint például egy 1956-os 250 GT Berlinetta TdF, egy 1977-es 308 GTB és a személyes kedvencem, egy F40 1990-ből.

A legöregebb Ferrari Angliában

Az eseményen most nem a kiállított autók versengésén lesz a hangsúly, mint más rendezvényen lenne, sokkal inkább az ünneplésre összpontosítanak. Persze ez nem azt jelenti, hogy az igazán kivételes példányokat ne értékelné majd a zsűri.

Ferrari születésnap Nagy-Britanniában

A zsűri elnöke az ötszörös Le Mans-győztes Derek Bell lesz, aki azt mondta:

„Tekintve, hogy Enzo Ferrari adta az első profi versenyautót alám, segített a Formula 1-hez és később a Le Mans-hoz, természetes, hogy izgatott vagyok a Ferrari 70. születésnapját illetően, a Salon Privé teljes csapatával együtt.”

„10 éve bírálom az autókat a Salon Privén és a Blenheim-palotába való átköltözés vita nélkül az egyik legjelentősebb esemény a rendezvény történetében. Az új Concours Masters egy újabb mérföldkövet jelent a Salon Privének és nagyon örülök, hogy a bíráló csapat feje lehetek.”

Forrás:

Autocar

Ajánlott cikkeink: