38 éve köztünk: Mercedes G-osztály
Ekkor: 2017. 09. 07.

38 éve köztünk: Mercedes G-osztály

Körülöttünk minden változik, de egy valami örök: a Mercedes G-osztály, amelyből most egy exkluzív példányt is megkaparinthatsz

A Mercedes G-osztály fejlesztése már 1972-ben elkezdődött, a német Daimler-Benz és az osztrák Steyr-Baimler-Puch által, ami végül olyan jól sikerült, hogy a 38 éve kapható terepjárón csak kisebb-nagyobb változtatásokat végeztek azóta. A vadászok és milliomosok által szeretett G-osztálynak most egy újabb változata került előtérbe.

Mercedes G-osztály Exclusive Edition

Hol máshol, ha nem a jövő héten esedékes Frankfurti Autószalonon mutatják be a G Exclusive Edition-t, amely a G63 és G65 modellekre épül. A limitált kiadás exkluzív AMG Monza szürke színben pompázik és 21 colos könnyűfémfelniken gurul, választhatunk matt fekete és polírozott kerámia felületek közül.

Mercedes G-osztály Exclusive Edition

A rozsdamentes acél fellépőket segítségül hívva juthatunk be a kabinba, amely Designo Exclusive csomagot kapott, ebbe a kéttónusú hűthető és fűthető AMF sportülések és bőrműszerfal tartozik. A G63 egy 5.5 literes V8-as biturbós egységgel rendelkezik, így képes az 571 lóerő és 760 Nm nyomaték leadására. A csúcsok csúcsa, a G65 motorházteteje egy 6 literes V12-t rejt, ami már 630 lóerőt és 1000 Nm-t szabadít rá a négy kerékre.

Mercedes G-osztály Exclusive Edition

A G63 Exclusive Edition németországi alapára 163 125 euró (50 millió forint), a G65 Exclusive Edition pedig 287 658 eurót (88 millió forint) is kóstálhat.

Forrás:

HVG

Ajánlott cikkeink:

Szerző: Magyar Autókereskedőház zrt.
1 nappal, 5 órával ezelőtt

Peugeot VLV, az üzemanyaghiány gyermeke

A Peugeot több száz elektromos autót készített a II. világháború alatt.

Elolvasom
4 nappal, 4 órával ezelőtt

Joystickra cserélné a kormánykereket a BMW?

Ez jelentheti az első lépés a kormánykerekek eltüntetése felé.

Elolvasom