Létrehozva: 2017-07-03 10:19:00

Ráncfelvarráson a 2018-as Maserati GranTurismo

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

Raid Bigland, a Maserati első számú embere a legfrissebb GranTurismóval gurult már New York utcáin. De vajon miben változott a friss modell?


Az avatatlan szemek nemigen vehették észre a részleteket, ugyanis a Maserati 2018-as túrakupéja alig változott a ráncfelvarrás során. A dizájn tekintetében néhány finom hangolást vélhetünk felfedezni: a régi, ovális hűtőmaszkot hatszögletűre cserélték, a légbeömlők alakja is módosult. Az olaszok szerint az Alfieri tanulmány inspirálta őket, amely sokak szerint nem passzol a már megszokott formavilághoz. Tény, hogy a módosított orr 0,33-ról 0,32-re csökkentette a légellenállási tényezőjét a GranTurismónak.

Maserati GranTurismo

A kabinban egy teljesen új fedélzeti multimédiás rendszer gondoskodik a szórakoztatásról, amely 8,4 hüvelykes érintőpanellel kezelhető és tartalmazza az Apple CarPlay és az Android Auto szoftvereket. A minőségi hangzásról a Harman Kardon prémium hangrendszer gondoskodik, a kárpitok terén pedig Poltrona Frau és Alcantara bőr borításokkal találkozhatsz.

Maserati GranTurismo 2018

A motorháztető alatt a Ferrari 4,7 literes V8-as szívó benzinmotorja dolgozik, amely 460 lóerőt és 520 Nm nyomatékot képes a hátsó kerekekre szabadítani. A hatgangos automataváltóval 4,8 másodperc elég neki a 0-100-as sprinthez, ez a szám a könnyebb, sportosabb MC Stradale változat esetében 4,7 szekundumra csökkenthető.

Maserati GranTurismo

Forrás:

Autópult

Ajánlott cikkeink: