Létrehozva: 2022-04-21 13:56:54

VW: kész a terv, hogyan csökkenthető az ellátási lánc sebezhetősége

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A cél, hogy a geopolitikai változások hatása minimális hatással legyen az autógyártó termelésére.


Herbert Diess, a Volkswagen-csoport vezérigazgatója elmondta, az autógyártó új növekedési tervének célja, hogy csökkentse a vállalat sebezhetőségét a globális konfliktusok hatásaival, például az ellátási lánc megszakadásával és az árak emelkedésével szemben. Ezt úgy kívánják elérni, hogy több hatalmat adnak át az egyes régióknak és a céghez tartozó márkáknak.

Ukrajna orosz inváziója és a következtében bevezetett szankciók jelentős drágulást eredményeztek az energia- és a nyersanyagárak tekintetében. Ez aggodalomra adott okot azzal kapcsolatban, hogy az autóipar hogyan birkózna meg a felmerülő nehézségekkel, amennyiben a Kínát érintő egyre fokozódó feszültségek gazdasági megszorításokhoz vezetnének.

Volkswagen emblémaA fennakadások következtében a Volkswagen márciusban 37 százalékkal kevesebb autót tudott leszállítani, mint egy évvel korábban. Az Ukrajnából érkező kábelkötegek hiánya miatt el kellett halasztani az ID.5 elektromos crossover gyártásának kezdetét. A folyamatos lezárások és korlátozások Kínában pedig akadályozzák a termelést egy olyan időszakban, amikor az autógyártó megpróbálja felpörgetni az elektromos járművek eladásait a délkelet-ázsiai országban.

Diess elmondta, hogy az autógyártó igazgatótanácsa a kínai üzletág fellendítését, amely a VW eladásainak 40 százalékát adja, a Cariad szoftverrészleg bővítését és az egyes márkák vezetői struktúrájának átszervezését tekinti jelenleg az autógyártó legégetőbb problémáinak.

A szakember hozzátette, már nem a Mercedes vagy a Toyota számít a cég legfőbb riválisának, sokkal inkább a Tesla, az Apple, az LG Electronics vagy az Über.

 

Weboldalunkon is elérhetőek a Volkswagen modelljei. Amennyiben szeretnél valamelyikről részletesebb információt kapni, keresd kollégánkat telefonon vagy e-mailben!

 

Forrás:

Automotive News Europe