Létrehozva: 2017-08-21 16:43:00

Volkswagen I.D. Buzz-t most már tényleg gyártani fogják

Szerző: Magyar Autókereskedőház Zrt.

A Volkswagen teljesen elektromos autója eddig csak egy tanulmányautó volt, afféle játszadozás, de eldönötték és bejelentették, hogy valóban gyártásra is kerül a jövőben


A Volkswagen I.D. Buzz konceptautót 2017 elején mutatták be a Detroit Autószalonon, ahol a gyártó erősen utalt arra, hogy sorozatgyártásra szánják majd. Végülis eljött az ideje, hogy hivatalosan is bejelentse a Volkswagen, hogy a teljesen elektromos mikrobuszukat gyártani fogják.

A Volkswagen I. D. Buzz beltere

A bejelentésre nem máshol került sor, mint a kaliforniai Monterey-ben, ahol is a Pebble Beach Concours d’Elegance adta a keretet ehhez. A gyártás gyümölcse azonban legközelebb 2022-re érheti el a kereskedőket, miután 2020-ban piacra dobja a Volkswagen a négyajtós elektromos I.D.-ját. És hogy hova szánják az I.D. Buzzt a Volkswagennél? Leginkább Észak-Amerika, Kína és Európa lesznek a fő célpontok.

Haszongépjárművet is terveznek az I.D. Buzzból

 

„A Detroitban és Genfben megrendezett autószalonokon tett előadások után nagy számban kaptunk leveleket és e-maileket, amelyben a vevőink írták, ’kérjük, építsék meg ezt az autót’” – mondta a Volkswagen ügyvezetője, Herbert Diess.

A gyártási modell nem fog messze állni attól, amit a koncepttől lehetett látni, legalábbis ezt állítja a Volkswagen. A kifejezetten az elektromos autókra tervezett MEB-platform fog otthont adni az akkumulátoroknak és az elektromos motoroknak a padlóban, így ezáltal nem az utastértől veszik el a helyet. A platform ráadásul lehetővé teszi, hogy a konceptautó formáját is megtartsa, tisztelettel adózva ezzel az ikonikus T1-es Transporter felé.

Volkswagen I.D. Buzz a Pebble Beachen

Az I.D. Buzzt viszont nem csak személyszállításra tervezik, a Volkswagen már most bejelentette, hogy haszongépjármű-változatot is gyártani fognak belőle a kereskedelmi szektornak. Az I.D. Buzz-t jellegéből kifolyólag inkább városi szállításra ajánlják. A létjogosultságát egy elektromos haszongépjárműnek mindenesetre nem lehet megkérdőjelezni, ugyanis a következő évtizedre Európa sok városában betiltják a dízelautókat, amikre egy alternatívát kellett találnia a Volkswagennek.

A Volkswagen I.D. Buzz 2022-re kerül a kereskedésekbe

A Volkswagen elmondása szerint az I.D. Buzz 3. szintű önvezetésre lesz képes, de már tervek vannak arra is, hogy 2025-re az I.D.-modellcsaláddal elérik a teljes önvezetést is.

Forrás:

Motortrend